Gave hockeygymles

Foto:

Maar liefst 662 leerlingen van vier basisscholen uit Hoevelaken krijgen een gymles op de hockeyvelden van Mixed Hockey Club Hoevelaken.

Afgelopen week kwamen de leerlingen van De Hoeve (middenbouw) en de Schimmelpennick van der Oyeschool op bezoek. Komende week komen de leerlingen van ‘t Blokhuus, de Spreng en de bovenbouw van De Hoeve kennismaken met hockey.

Door leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met sporten zoals hockey bij de Mixed Hockey Club Hoevelaken, ervaren de leerlingen het sporten op een veilige en speelse manier. De schoolhockeylessen zijn mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers van de hockeyclub en de buurtsportcoaches van het Buurtsportteam Nijkerk Sportief en Gezond (www.nijkerksportiefengezond.nl). De nauwe samenwerking tussen de basisscholen, het Buurtsportteam en de hockeyclub leverde vele blije gezichten op bij de leerlingen van groep 3 tot en met groep 8.

Leerlingen die door deze lessen enthousiast zijn over hockey, kunnen natuurlijk meedoen aan de beginnersclinic op zondag 2 april. Deelname kost € 20,00. Bovendien krijgen de deelnemers gratis een bal en hockeystick die ze mogen houden. Opgeven kan tot 27 maart via www.mhch.nl.

bijdrage van Yvonne Vlek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen