Telstar pakt een punt in Houten

HOUTEN – Tegenstander Victum had tot dusver geen punt gehaald en verving in de voorbereiding op deze wedstrijd drie spelers in de hoop het tij te keren. Afgaand op het resultaat van zaterdag is dat gelukt. Telstar mag dat echter zichzelf aanrekenen aangezien het een flinke voorsprong verspeelde. Na afloop mochten de Hoevelakers zelfs blij zijn met een punt.

Telstar kwam goed uit de startblokken en pakte al snel een voorsprong. Via 5-2 liep het uit en stond er aan het eind van de eerste helft een comfortabele voorsprong van vijf verschil op het scorebord. De eerste helft duurde echter twee minuten te lang zodat Victum dit verschil wist terug te brengen tot twee. Gezegd moet worden dat de twee scorende puntspelers van de Houtenaren de dag van hun leven hadden. Beide heren maakten een paar uitzonderlijke goals van middellijn en zijlijn. Overigens had één heer toen al niet meer op het veld mogen staan vanwege een grove overtreding die de scheids- en grensrechter was ontgaan.
Terwijl coach Steven Brink in de kleedkamer benadrukte dat Telstar de bovenliggende partij was en een voorsprong had, zag iedere toeschouwer de wedstrijd kantelen in het voordeel van Victum. Zeker toen één vak in de tweede helft lange tijd niet tot scoren kwam, liep Telstar achter de feiten aan. De spits van Victum kreeg alle tijd om aan te leggen en kon tot veel goals komen zonder een al te hoog percentage. Met het inbrengen van Albert Kuijsten creëerde Telstar twee strafworpen die vakkundig werden afgerond. Hiermee stond de stand weer gelijk (23-23) en in zou de laatste minuut moeten blijken welke ploeg als eerste scoorde en de wedstrijd zou winnen. Op twaalf seconden zuivere speeltijd voor het einde van de wedstrijd leek Victum met de zege aan de haal te gaan maar uitblinkster Anke Hopman had maar vijf seconden nodig om van afstand de gelijkmaker binnen te schieten.
Ondanks de uit handen gegeven voorsprong in de eerste helft, mag Telstar zich op basis van de laatste minuten de morele winnaar noemen en heeft het verder afstand genomen van de degradatiezone, terwijl Victum met één punt onderaan blijft bungelen.
Komende zaterdag ontvangt Telstar koploper SDO uit Kamerik, een ploeg dat elke wedstrijd eenvoudig en met grote cijfers wist te winnen. De wedstrijd in sporthal De Slag start om 18:35 uur.