Hoevelaken blijft met 10 man koploper

Foto:

Net als in de eerste periode is Hoevelaken nog altijd ongeslagen, maar daar was na de wedstrijd tegen EFC ’58 ook alles mee gezegd. Drie punten in de tas en verder snel vergeten, is de strekking van het verhaal voor sc Hoevelaken in de elfde competitieronde. 

Na een snelle achterstand, opgelopen in de vijfde minuut, had Hoevelaken het overwicht tegen het minst getalenteerde EFC ’58, waartegen sc Hoevelaken de laatste jaren heeft gespeeld. Hoevelaken speelde echter zelf ook niet als een koploper en was vier doelrijpe situaties niet in staat om het net te vinden. Tim Overmars, tweemaal waarvan één uit een vrije trap, Jan Weyn en Michel van de Bunt waren na de openingstreffer van EFC dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef in die fase bij goede bedoelingen. Pas in de slotminuut van de eerste helft kreeg Hoevelaken waar het recht op had. Vanuit een afgemeten voorzet vanaf rechts van Barry de Winter wist Michel van de Bunt met het hoofd wel het net te vinden. Hoevelaken ging daarmee in ieder geval niet met een achterstand rusten.
Ook in de tweede doorgang ging EFC ’58 het meest fel van start. Al na negentig tellen raakten de Ermeloërs de paal en kwam Hoevelaken goed weg. Zo goed zelfs, dat het via Peter van der Weerd ruim zes minuten later op voorsprong kwam. Vanuit de diepte verscheen de aanvoerder van Hoevelaken alleen voor de doelman van EFC en in die omstandigheden maakte Van der Weerd geen fout. Dertien minuten later deed hij dat echter wel, toen hij met een overtreding zijn tweede gele kaart pakte. Dat was in een fase, dat de scheidsrechter van dienst, Besselsen, met gele kaarten strooide. Te pas en te onpas greep hij naar zijn borstzak, gaf hij kaarten waar het niet nodig was, waaronder de eerste voor Peter van der Weerd, en gaf hij ze niet waar het wel werd gevraagd. De koploper uit de derde klasse B pakte maar liefst zes kaarten en dat is na de zeven tegen Terschuurse Boys al bijna voldoende, om een klaverjastoernooi te organiseren. Maar buiten dat was Hoevelaken niet bij machte, om met een hoog baltempo en een Duits Laufpensum EFC kapot te spelen. Sterker nog, de spelers die normaal gesproken de bal knap kunnen behandelen lieten het leer keer op keer van hun voet springen, waardoor er van een aantrekkelijke wedstrijd geen sprake kon zijn. Ook EFC was niet bij machte, om Hoevelaken de wil op te leggen met een man meer. Zelfs in ondertalsituatie was Hoevelaken de ploeg met het meeste gevaar, al moest doelman Sjoerd Kloppenburg eenmaal alert optreden om de winst veilig te stellen. 
Echt euforisch stapten de Hoevelakers na hun overwinning echter niet van het veld. De commentaren varieerden van: “Het is goed, dat we ook dit soort wedstrijden nu kunnen winnen”, tot: “Die scheidsrechter maakte de wedstrijd kapot door met al die kaarten te strooien”. Tot de ruime overwinning, die een kenner voorspelde, kwam het tegen EFC dus niet en van de gedrevenheid, die trainer Jan van den Heuvel tijdens de trainingen zegt te ervaren, was zaterdag ook weinig te zien. Wel had de hoofdtrainer vertrouwen in zijn basiself, want uitgezonderd de reeds eerder genoemde Peter van der Weerd haalden ze allemaal de finish.
Komende zaterdag staat er een ander vaatje klaar, om uit te tappen. Dan wacht er een serieuze kampioenkandidaat, Zeewolde, die in de polder bestreden moet worden.
Bijdrage avn Robert Kreuning
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen