Eerste verlies Veensche Boys na bizar einde

BIDDINGHUIZEN – Veensche Boys heeft volkomen onnodig haar eerste verlies geleden. BAS uit Biddinghuizen leek een gemakkelijk te nemen hindernis, maar met twee penalty’s, waarvan de laatste in de tweede minuut van blessuretijd, bleven de punten na een bizar duel in het Flevolandse dorp.

De supporters van BAS waren zelfs zo blij met dit resultaat dat een rode rookbom de hele accommodatie in de nevel zette en de wedstrijd even moest worden gestaakt.
Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Veensche Boys. De koploper in de tweede klasse G was heer en meester bij BAS. Sterker, het had in de eerste helft al met 4-0 kunnen voorstaan. Het verzuimde echter door gebrek aan scherpte de trekker over te halen. Kansen waren er onder meer voor Edwin van der Molen, die na bijna een jaar blessureleed terugkeerde in de hoofdmacht, maar naast kopte. Ook had Harry Hamstra de kans om de bal in de goal te laten hobbelen, maar net op de lijn werd de bal uit de goal geweerd. Of toch niet? Veensche Boys claimde in elk geval een goal, maar scheidsrechter De Boer gaf geen krimp.
Hoopvol op een goede afloop ving Veensche Boys aan met de tweede helft. Alles leek ook goed te gaan, ook al werden bij sommige spelers pijntjes zichtbaar. Na een minuut of zeven was het dan ook eindelijk raak. Ferdi van de Pol werd in het strafschopgebied door Bas Suidgeest aan het shirt omlaag getrokken. Dat leverde Veensche Boys een  penalty op die door Harry Hamstra werd benut. BAS leek even van de kaart maar ontving even later ook een strafschop van de scheidsrechter nadat Luke van der Burg was gevloerd door doelman Van de Grootevheen. De strafschop namens BAS werd genomen door Stefan Tolhoek.
Het leed was daarna helemaal niet te overzien toen ook nog de 2-1 viel. De verdediging van Veensche Boys had al heel moeilijk de bal weg weten te werken, maar uit een hoekschop die daarop volgde was alsnog Jeroen Boshuizen die in de rebound scoorde, nadat Leroy Staring zijn kopbal zag gekeerd door Martijn van de Grootevheen. Veensche Boys liet het er niet bij zitten en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. Aangezien de andere spitsen van Veensche Boys faalden, bedacht aanvoerder Jos Bouw zelf maar uit te halen middels een strak schot, die achter doelman Sander Westdijk belandde. In plaats van tevreden te zijn met een punt, ging Veensche Boys op zoek naar de zege. In plaats daarvan viel de bal alsnog aan de verkeerde kant. In de tweede minuut van blessuretijd speelde Paul Prins de bal niet naar voren, maar speelt terug naar zijn keeper, niet wetende dat de bal werd opgepikt door een speler van BAS. Keeper Martijn van de Grootevheen restte niet anders dan de speler neer te halen in het penaltygebied. Het gevolg: diep rood en een strafschop tegen. Het was opnieuw Stefan Tolhoek die invalkeeper Jasper van Leeuwen verschalkte. De feestvreugde op sportpark De Schelp was zo groot, dat het complex zich vulde met een rookbom in de clubkleuren van BAS. Veensche Boys houdt een voorsprong van zes punten in de competitie.