Sparta Korfbal sleept punt in de wacht

Voor Sparta Korfbal is het sprokkelseizoen begonnen.

Om lijfsbehoud veilig te stellen zijn nog wel wat puntjes nodig en trainer van Woudenberg weet dat hij met zijn team van week tot week moet bezien of er wat te halen valt. “Nou, als je naar ons programma van de komende weken kijkt zou je kunnen zeggen dat daar wedstrijden tussen zitten waar op papier wat voor ons te halen is. Ik zie ook wel dat in deze klasse, op koploper HKC na (die overigens dit weekend maar nipt won van hekkensluiter Victum), iedereen van iedereen kan winnen of verliezen. Toch moet je durven uitspreken dat je bij de laagvliegers, en daar is komende tegenstander Victum er één van, de volle winst moet pakken. Dat móét dan ook gewoon gebeuren”.

Afgelopen zaterdag schotelde Sparta het thuispubliek op Luxool in de wedstrijd tegen het Amersfoortse MIA een erbarmelijk slechte eerste helft voor. In het tweede bedrijf stonden de Nijkerkers er met een compleet andere instelling. Daarmee werd de ruime achterstand bij rust (7-11) recht getrokken en finishten beide ploegen op 15-15. Goed beschouwd een punt gewonnen maar moeizaam was ‘t. “Ik schat MIA op papier wel hoger dan mijn eigen ploeg, voor mijn gevoel hebben we, zeker na die eerste helft, inderdaad een punt gewonnen. Als het aan een slappe mentaliteit ligt hebben ze aan mij namelijk een verkeerde, ervoor knokken kun je natuurlijk altijd. Dat hebben we elkaar in de rust ook verteld en dat pakte goed uit. Ik kan goed leven met dit gelijke spel!”.

SAMSUNG CSC

De komende weken staan er inderdaad wedstrijden tegen directe concurrenten op het programma (Victum uit Houten,Spirit uit Voorthuizen, ODIK uit Barneveld). Juist in de streekderby’s zal het op vechtlust aankomen, voor hoogstaand korfbal moet de liefhebben de komende weken in de regio niet langs de lijn gaan staan. Sparta heeft afgelopen zaterdag echter laten zien dat ook vechtkorfbal het aankijken waard is en nog gewaardeerd wordt ook. Dan maar op die manier.

bijdragen van Nico Fiegen (tekst) en Dick van Breda (foto’s)

Reacties