NSC wint verdiend van Sc Genemuiden

GENEMUIDEN – NSC heeft vanmiddag dik verdiend gewonnen van sc Genemuiden met 0-3.

Met de nodige wissels en schorsingen ging NSC de wedstrijd in tegen Genemuiden en leek het vooraf al kansloos tegen een beter voetballend Genemuiden. Maar niks was minder waar, want de Nijkerkers hebben voor elke meter gevochten. Na tien minuten nam Tom de Ridder de bal mooi aan rond de middellijn en maakte het vervolgens goed af. Een paar minuten later een mooie één twee tussen Van den Brom en Cornelisz, maar Cornelisz schoot tegen de keeper. NSC liet na om de tweede te maken na een paar mooie aanvallen over de rechterflank via De Ridder. Genemuiden kwam maar sporadisch voor het doel van NSC en de kansen die het kreeg werden onschadelijk gemaakt door Ter Mate en De Winter die van de doellijn redde.

In de tweede helft ging NSC verder waar het de eerste helft mee begonnen was en dat was goed voetbal. Dat er geen afstand genomen werd van Genemuiden had het aan zichzelf te wijten, want er zijn wat mooie kansen gemist. Van den Brom die liep te sleuren en trekken kreeg twee mooie kansen om te scoren maar faalde in de afwerking. Pim Blok die de lastige taak had om de linksbackpositie in te vullen speelde een puike wedstrijd en was betrokken bij de 0-2 na een mooie pass op Terlemez die rustig en beheerst scoorde. “Save the best for last” was vandaag wel toepasselijk. Een mooi afstandsschot van Yannick Cornelisz van 50 meter ging schitterend over de keeper heen. Daarna floot de prima fluitende scheidsrechter direct af.

NSC staat er weer een stuk beter voor en heeft handhaving weer in eigen hand.