Alleen een wonder kan Veensche Boys nog redden (video)

Veensche Boys is zo goed als zeker uitgeschakeld voor de promotiewedstrijden na een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Amstelveen.

Alleen een wonder tegen TAVV kan volgende week nog soelaas bieden, maar dan moet Veensche Boys wel met een verschil van zes doelpunten winnen tegen het team uit Ter Aar. Een welhaast onmogelijke opgave. TAVV speelde zelf ook gelijk tegen CSW (2-2). Als Veensche Boys met 0-6 of 1-7 wint tegen TAVV dan gaan ze alsnog door in de nacompetitie.

Voor beide teams stond er nog wat op het spel. Amstelveen kon de derde periodetitel voor zich opeisen en Veensche Boys ging voor de laatste stek in de nacompetitie. Beide hebben gefaald in hun opzet. In een weinig aantrekkelijke wedstrijd, die bovendien een kwartier te laat begon, had Veensche Boys het duel allang in haar voordeel kunnen beslissen. Het eerste half uur domineerde het team van trainer Van Vliet het spel en volgde de ene kans na de andere. De voorhoede van Veensche Boys faalde in haar afwerking. Vlak voor rust werd ook Amstelveen wakker, maar dit team wist evenmin de trekker over te halen.

De tweede helft begon spectaculair met direct een goal van de zijde van Veensche Boys. Yannick Bouw omspeelde de verdediging van Amstelveen en zijn keeper en schoot de bal er via de korte hoek in. Daarna regende het opnieuw kansen voor Veensche Boys, maar er kon geen veilige marge worden opgebouwd. Met nog een kwartier te gaan werd geheel onverwachts de 1-1 erin geschoten. Robin Oussoren tikte een ogenschijnlijk makkelijke bal richting doelman Van Leeuwen, maar de bal glipte door zijn handen.

Het slotoffensief van Veensche Boys was fel, er werd nog zelfs een penalty geclaimd nadat Michael Dingsdag werd neergehaald in het penaltygebied, maar de bal ging er niet meer in. Volgende week speelt Veensche Boys nog eenmaal tegen TAVV en dan zit het seizoen erop, Veensche Boys met zeer waarschijnlijk lege handen achterlatend.

bijdrage van Kees van den Heuvel (tekst en foto) en Ely Hackmann (video)