Hoevelaken wint bij TOV: zes punten tegen de kampioen

Foto:

BAARN – Het is rond een graad of twintig. De shirts met korte mouwen kunnen vandaag aan, een zonnetje schijnt op de kruin en dan weet je het wel: de competitie is bijna ten einde.

Wanneer het mooie weer aantreedt, kunnen de voetbalschoenen in de kast. Wat dat betreft is het wachten op het seizoen 2017-2018, wanneer de competitie drie weken later van start gaat, de winterstop langer zal duren en daardoor ook de wedstrijdverplichtingen later zijn afgelopen.

Hoevelaken stond zaterdag voor de voorlaatste wedstrijd van de competitie. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen TOV, al twee weken kampioen en voor hen dus niets meer op het spel, behalve prestige. Hoevelaken wacht nog altijd op een Houdini-act, om via de derde periode alsnog een ingang te vinden voor de nacompetitie. Hoevelaken moet dan zelf alles winnen, BAS nog één keer een forse struikeling maken. Het eerste gebeurde zaterdag wel, het tweede niet. Hoevelaken won verdiend bij de koploper, BAS won met 3-2 bij Zeewolde, dat nog altijd tegen degradatie vecht. Houdini is derhalve nog altijd geketend.

In een uitstekende wedstrijd heeft Hoevelaken in de eerste competitiehelft al laten zien, dat TOV een te kloppen tegenstander is. De ploeg die toch wel met overmacht kampioen werd ging in Hoevelaken over de knie. Vertrouwen was er derhalve genoeg en ook in Baarn maakten beide ploegen er een onderhoudende wedstrijd van. Hoevelaken startte overtuigend, zette TOV op eigen helft vast, maar kwam na vlotte counters in de negende – en tiende minuut goed weg met een schot op de paal en een bal net over de kruising.

Hoevelaken, met de foutloze goalie Sjoerd Kloppenburg, liet zich door beide kansen niet van de wijs brengen. Met combinatievoetbal dat de ploeg van Harry Oussoren dit seizoen veel te weinig heeft laten zien, was Hoevelaken in veel spelsituaties de bovenliggende partij. Voortdurend werd de aanval gezocht, maar de eindpass kon net niet dat brengen, hetgeen nodig was voor een treffer. De wedstrijd leek dan ook lang op 0-0 af te stevenen, maar geen bloedeloze. Hoevelaken en TOV schotelden de aanwezigen een leuke pot voetbal voor, die uiteindelijk in de 82e minuut in Hoevelakens voordeel werd beslist door Ruud Kassenaar. Negen minuten na zijn intrede in het veld schatte hij een voorzet van Jordi Vonder op juiste waarde. De topscorer van Hoevelaken liet zien waarom hij topscorer is (namelijk door op de juiste plaats te staan) en tikte de bal relatief eenvoudig binnen.

Twee keer verdiend winnen en zes punten pakken tegen de kampioen. Je kunt de vraag stellen, waarom je dan zelf al niet voor de nacompetitie bent geplaatst. Het antwoord op die vraag is onder anderen te vinden in de staart van de ranglijst. Tegen de lager geplaatste teams Zwart-Wit (6), Waterwijk (3), Zeewolde (3) en het gedegradeerde VOP (3) werden bijvoorbeeld maar liefst vijftien punten verspeeld.

Blijft Houdini in de boeien, of wordt de act voltooid? Hoevelaken ontvangt zaterdag, onder het toeziend oog van de uitgenodigde sponsoren, Stroe. In de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft ging Hoevelaken in Stroe ongeïnspireerd met 3-1 onderuit. Stroe staat drie punten achter Hoevelaken op plaats zeven van de ranglijst, maar heeft al wel een periodetitel op zak. Worden de krachten door de gasten gespaard, of gebruiken ze de wedstrijd tegen Hoevelaken als voorbereiding op de nacompetitie? BAS ontvangt EFC ’58, dat vol gas zal geven om hoop te houden een rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Het verschil tussen Hoevelaken en BAS in de derde periode is twee punten. Het doelsaldo van Hoevelaken is echter één treffer beter. Wanneer Hoevelaken revanche neemt op Stroe en BAS niet van EFC weet te winnen, dan kan de trouwe aanhang toch nog een aantal weken langs de lijn blijven staan. En dan maar hopen, dat het een mooi voorjaar wordt.

bijdrage van Robert kreuning

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen