Sparta-Sander Schattenberg 18-22

Foto:

Het is voor Sparta Korfbal bijna ongemerkt tóch 2 voor twaalf geworden.

Het degradatieduel tegen streekgenoot Spirit (Voorthuizen) werd met 18-22 verloren. Daardoor zijn de Nijkerkers zeker nog niet veilig. “Als je aan mij zou vragen of ik er nog in geloof in heb zou ik dat een domme vraag vinden”.

Coach Hugo van Woudenberg voelt wel druk maar geeft aan dat er nog niets verloren is: ”Onze volgende wedstrijd is tegen hekkensluiter ODIK uit Barneveld (pikant genoeg met ingang van volgend seizoen de nieuwe werkgever van de trainer). Daar geldt maar één opdracht: winnen en ik ben er zeker van dat het ook mogelijk is. Daarna spelen we nog tegen Noviomagum waarvan ik toevallig weet dat zij hun beste spelers naar het tweede hebben gestuurd om dat team voor degradatie te behoeden. Ook daar geldt dus, zeker in eigen huis: niet onmogelijk. Als die 2 duels lopen zoals ik dat inschat blijft Sparta Nijkerk gewoon eersteklasser en dat hoort ook zo!”.

Afgelopen zaterdag was het op Luxool Sparta-Sander Schattenberg. De gelouterde spelmaker van Spirit nam 12 van de 22 treffers voor zijn rekening en was bij vlagen ongrijpbaar voor de Nijkerkse verdediging. “Misschien moet ik me zelf daar wel verwijten dat ik niet helemaal de juiste keuze heb gemaakt. Daar had ik wellicht een wat meer meedogenloze verdediger op moeten zetten want we waren nu te lief voor Sander (die overigens ook wel ontketend was!). Met Jelle Tijmensen hadden we daar niet het juiste antwoord op bedacht en dan gaat het zoals het nu gaat. Ik vond ons in het algemeen zeker niet minder dan Spirit alleen, zoals gezegd, zij hadden een doelpuntenmachine en wij niet”. Dat is ook het verhaal van de wedstrijd. Twee aan elkaar gewaagde ploegen waarvan er één een dodelijk wapen bij zich had.

De rode streep komt dus dichterbij. Met nog 3 duels te gaan (waaronder de officieuze kampioen HKC) kan Sparta zich zeker in de wedstrijden tegen ODIK en Noviomagum geen misstappen meer permitteren. Daarbij moet wel bedacht worden dat ook de concurrentie niet zondermeer alles gaat winnen. In deze fase van het seizoen leven degradatiekandidaten van week tot week maar Sparta zou het zich een stuk gemakkelijker maken als het al komend weekend de punten mee naar huis neemt. Zoals gezegd, een tegenstander waar van Woudenberg komend seizoen de scepter zwaait. Met een diepe zucht:” Maar we zijn nu bezig met seizoen 2016-2017 en ik sta daar pas volgend jaar onder contract. Mijn taak is Sparta erin houden en dat ga ik doen ook!”

bijdrage van Nico Fiegen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen