Noor van de Pol regiokampioene turnen

Foto:

LELYSTAD – Van GV DOTO Nijkerkerveen wisten zes turnsters zich via twee voorwedstrijden te plaatsen voor deze Regiofinale  in de 5e divisie

Hier doen turnsters aan mee die turnen in de “verplichte” oefenstof en de “keuze” oefenstof.

De benjamin van de turnsters, Sophia Blankestijn, deed mee met de instappers D2. Blankestijn turnde een goede wedstrijd en eindigde op de11e plaats.
Nina Hijwegen en Rosalie van de Bosch deden mee met de pupillen 1 D2. Daar werd Vande Bosch twaalfde. Hijwegen was niet fit en greep hierdoor net naast het eremetaal, Zij werd vierde in haar leeftijdsgroep.
Yara Berculo kwam uit bij de pupillen 2 D2. Ze had een echte “pechdag” en werd 32e. Romee van de Beek turnde mee met de senioren volgens de keuze oefenstof en werd 16e.

Noor van de Pol turnt dit seizoen voor het eerst mee in de keuze oefenstof in de categorie jeugd 2 en turnde een topfinale. Van de Pol turnde op alle toestellen zeer stabiel en strak en op elk toestel behaalde ze een plaats bij de beste vijf. Vooral op vloer blonk Noor van de Pol uit met haar oefening. Op muziek van Pippi Langkous wist zij de jury om haar vinger te winden en werd hier zelfs tweede.
Bij de prijsuitreiking mocht ze op het hoogste schavot de gouden medaille in ontvangst nemen en mag zich hiermee een jaar lang Regiokampioene noemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen