Deroue blijft leider in klassement

IMOLA – Het weekend begon niet al te voortvarend voor Scott Deroue.

De trotse leider van het WK Supersport 300 hoopte op al weer een goed resultaat, maar helaas zat dat er in Italië niet in door een stroeve start. De Kawasaki-coureur zag zijn eerste vrije training in rook opgaan door een kleine valpartij in de grindbak. Hij miste daardoor flink veel baantijd en blesseerde tevens zijn schouder. In de tweede vrije training kwam Deroue tot een 27e positie en moest dus aan de slag in Superpole 1 om door te stoten naar de tweede Superpole-sessie.

Dat lukte niet, waardoor de MtM Racing-rijder vanaf plek 21 moest starten. In de wedstrijd kon Deroue zich niet mengen in de kopgroep en moest genoegen nemen met een plek in de tweede groep. Gelukkig wist de Nijkerkervener wel dat gevecht op positieve wijze af te sluiten door als eerste over de streep te komen. Hij pakte daardoor vijf punten voor het kampioenschap, met een elfde plaats. Ondanks het mindere weekend op het voor Deroue onbekende Imola blijft hij leider in de tussenstand.

De Kawasaki-coureur leidt de strijd om het allereerste WK Supersport 300-kampioenschap met 55 punten. Coppola is de naaste concurrent, met 41 punten. Deroue maakt zich nu op voor de volgende WK-ronde, die plaats zal vinden op Donington Park. Het circuit kent hij zeer goed uit het British Superbike, waar hij de afgelopen twee seizoenen reed.