Telstar na thee weergaloos

Achterstaan met rust en dan eindigen met zo’n stand en twee punten.

Niemand had het verwacht of vermoed, maar het scorebord loog niet. In het tweede bedrijf ging Telstar/Dé Registermakelaar erop en erover, rondde uitmuntend af en zette Juventa te kijk, met een 29-17 eindstand als gevolg.

Een zonovergoten sportpark Middelaar, een aangename temperatuur en amper wind. Betere korfbalomstandigheden zijn er amper denkbaar. Juventa had net als Telstar twee punten aan de eerste drie duels overgehouden en het was dan ook gelijk een belangrijke wedstrijd om weg te komen van de onderste plekken.

In het eerste bedrijf deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. Telstar begon sterk en pakte enkele keren een voorsprong van drie doelpunten (7-4, 9-6), maar wist het gat niet definitief te slaan. Telstar had moeite met de ballijndruk van de gasten. Goede aanvallen werden afgewisseld met foute passes en het vizier stond niet scherp genoeg. Juventa kwam daardoor steeds beter in de wedstrijd en scoorde makkelijk van afstand. De Hardenbergers kropen langzaam dichterbij en namen vervolgens de voorsprong.
De ruststand van 10-12 was dan ook geen vreemde afspiegeling van de verhoudingen in het veld op dat moment.

Hoe anders was dat de tweede helft. Telstar speelde met meer beleving, won meer duels en begon af te ronden. Verdedigend werden de teugels aangetrokken en de gasten waren niet bij machte om mee te scoren met de thuisploeg. Na de 11-13 van Juventa was het Telstar dat de klok sloeg. De puzzelstukjes vielen op zijn plek en de equipe van coach Van der Klis liep uit naar 19-13 en zette dit door tot 24-15. Elke bal leek erin te vliegen en het publiek werd getrakteerd op het ene mooie doelpunt na het andere. En Juventa? De promovendus uit Hardenberg zakte diep weg in de tweede helft en kreeg een pak op de broek. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 29-17. Wellicht wel een doelpuntenrecord op het veld voor de hoofdmacht.

Enige smet op de wedstrijd was de directe rode kaart in de tweede helft. Een onschuldige situatie in een sportieve wedstrijd werd beoordeeld als een zware overtreding en de verder goed leidende scheidsrechter trok een directe rode kaart. Het was er in het geheel de wedstrijd niet naar om zo’n zwaar ‘label’ te plakken op de desbetreffende situatie, maar het is aan de tuchtcommissie om zich hierover te buigen, waar de beelden vast bekeken zullen worden

Enfin, 19(!) doelpunten in één helft en twee punten. Het was precies wat de ploeg van Van der Klis nodig had na het nipte verlies van vorige week. In de volgende speelronde wacht de uitwedstrijd in Enschede tegen Rigtersbleek. Deze ploeg heeft twee punten meer dan de Hoevelakers en is een bekende van de zaalcompetitie van vorig jaar. Aan Telstar de schone taak om twee punten mee naar huis te nemen, aanvang 15:30 uur.