VIDEO: Sparta laat het erbij zitten

Gebrek aan overtuigingskracht deed de Nijkerkers de das om. De bal ging er maar één keer in en dat was achter Rijnvis. Een triest rijtje: Uit de laatste vier wedstrijden peurden de Nijkerkers slechts één schamel puntje.Na een half uur opende Ahmed Ali de score. Tot dat moment had Sparta de wedstrijd onder controle, maar de onverwachte 0-1 daalde het niveau bij de thuisploeg flink. “Al hadden we nog een uur doorgevoetbald, dan hadden we nog niet gescoord,’’ mopperde Sparta-trainer Simon Ouaali. ,,Die 0-1 kwam aan als een dreun, daarna miste ik het gif bij ons. Dit was voor ons een zespuntenwedstrijd en daarin hebben we niet thuis gegeven.’’

Zeker in de tweede helft toen Sparta wel aandrong, maar vrijwel niets afdwong werd duidelijk dat de Nijkerkers zich snel moeten verbeteren. Bijna werd het in blessuretijd nog 1-1 ook. Tim Muller legde de bal neer voor Frank Tervoert, die weliswaar half geblesseerd, toch een vrije schietkans kreeg, maar niet wist te scoren.
De teleurstelling was van de gezichten af te lezen, maar bij de 21-jarige middenvelder Donny van der Wal uit Almere misschien nog iets meer dan bij de rest: Wij waren het eerste half uur de betere ploeg, maar kregen net als zo vaak dit seizoen een doelpunt tegen uit een dood spelmoment. In de eerste drie wedstrijden van het seizoen liep het heel goed. Hoe het kan dat het nu ineens minder gaat weet ik ook niet. We hebben een goed team en kunnen echt beter dan we vandaag lieten zien.”” 
Het resultaat is, dat de ploeg van Ouali onderaan de ranglijst bungelt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen