Veensche Boys zet goede reeks voort

ERMELO – Na het behalen van de eerste periodetitel heeft Veensche Boys in het uitduel tegen FC Horst de goede weg voortgezet.

Eenvoudig ging het niet, maar met een 1-2 overwinning werd opnieuw een directe concurrent uitgeschakeld. Yannick Bouw was met twee goals de matchwinner.

De wedstrijd was verplaatst naar het kunstgrasveld, omdat de toplaag van het hoofdveld te week was, zo oordeelde de plaatselijke consul. Daar kwam Veensche Boys aanvankelijk moeilijk uit de voeten. De druk was afkomstig van FC Horst en bijna lukte het zelfs de openingsscore te forceren, maar een open doelkans ging diagonaal langs. Veensche Boys kreeg een opleving en wist, mede door het inzetten van de aanvalsdriften van rechtsback Gerard Kroonenberg, het spelbeeld in haar voordeel te beslissen. Na een klein half uur resulteerde dat in de 0-1 middels een doelpunt van Yannick Bouw. Na een toegekende vrije trap, na een overtreding op Bas van de Grootevheen, dirigeerde Stefan Fredriksen de bal richting het hoofd van Bouw, die mooi raak kopte. Bas van de Grootevheen was ook betrokken bij de tweede goal van Veensche Boys. Hij omspeelde de bal prachtig en vlak voor de doelmond bleek hij niet egoistisch maar gaf de bal af richting Yannick Bouw. Die schoof de bal naar binnen.

Net op het moment dat Veensche Boys de wedstrijd op slot leek te gooien, haalde Isa Kiziler verwoestend uit en in de laatste minuut van de eerste helft werd de tegentreffer gemaakt, een prachtige goal in de rechterbovenhoek. FC Horst won hierdoor aan zelfvertrouwen en was in de tweede helft zoekende om langszij te komen. De druk was heftig maar Veensche Boys kwam niet meer in gevaar. Ook AVW en Scherpenzeel lieten punten liggen waardoor Veensche Boys steeds meer concurrenten achter zich laat.