Trouwbelofte Wallet inspireert Sparta Nijkerk VR1 tot grote zege

sdr
sdr

Met het afleggen van de trouwbelofte aan Sparta Nijkerk Vrouwen 1 heeft kersverse bruid Rolien Wallet haar team tot grootste daden geïnspireerd.

De belofte, die zij uitsprak tijdens de wedstrijdbespreking, gaf Sparta Nijkerk vleugels. Tegenstander asv Dronten VR1 werd op alle fronten afgetroefd en binnen 6 minuten was het al 0-2.

Het eerste doelpunt kwam op naam van een asv Dronten speelster, die een voorzet van Sara Groters in eigen doel kopte. De 0-2 maakte Groters zelf, na een assist van Christianne van Bloemendaal.

Het veld was zwaar, maar dat weerhield de Spartanen er niet van om lekker te combineren, met als logisch gevolg de 0-3, die gescoord werd door Elvira Dokter. Dat dit bevrijdend voor haar werkte, na een paar doelpuntloze wedstrijden, bleek al snel; een paar minuten later kopte ze een vrije trap van Christianne van Bloemendaal schitterend in de kruising. Zo stond het na 24 minuten al 0-4. Ondanks nog een paar grote kansen werd dit ook de ruststand.

In de 2e helft opnieuw een dominant Sparta Nijkerk. Toch scoorde asv Dronten in de 70e minuut nog tegen door slordig uitverdedigen. Het schoonheidsfoutje werd echter direct weer rechtgezet door Sara Groters, die ook haar 2e van de middag scoorde.

De slagroom op de taart kwam van mevrouw Wallet herself. Met een individuele actie zette ze de eindstand op 1-6 en liet ze zien serieus werk te maken van haar trouwbelofte om Sparta Nijkerk overwinningen te schenken en veel doelpunten te scoren. Een prettige gedachte met het oog op volgende week, als de topper tegen Owios VR1 op het programma staat, thuis om 12:15 uur op het hoofdveld van de eigen Ebbenhorst.