Hoevelaken wint verdiend van VIOS

Joost van den Heuvel met pupil van de week Nino de Koning

Wederom was er voorafgaande aan de wedstrijd van onze hoofdmacht, nu tegen VIOS uit Vaassen, een minuut stilte.

Op de dag van de uitvaart van Teus van Rootselaar bereikte Hoevelaken het bericht, dat ook Gert Korver (“Skippy”) was overleden. Na 60 seconden eerbetoon floot scheidsrechter Smeenk voor de aftrap. Hij floot, zo was de mening van heel Hoevelaken en Vaassen na afloop in de bestuurskamer, een prima wedstrijd. Onopvallend, in een mooie wedstrijd.

Het eerste bedrijf kenmerkte zich door een gelijkwaardige strijd en 0-0 leek de logische ruststand. Er waren wat kansen voor beide teams. Jelle Pol van VIOS kopte rakelings over en even later was ook Hoevelaken dicht bij de openingstreffer. Bij een scrimmage voor het doel liet de doelman van VIOS de bal los, maar Hoevelaken kon niet profiteren. Drie minuten voor de rust moest Sjoerd Kloppenburg toezien, dat een van richting veranderde vrije trap vanaf de punt van de zestien in zijn doel belandde. De eerder genoemde Jelle Pol nam deze vrije trap: 0-1.

Deze ruststand voelde onverdiend voor heel Hoevelaken. Na tien minuten in de tweede helft leek VIOS de wedstrijd zelfs te gaan beslissen. De spits van VIOS werd onreglementair de voet dwars gezet door verdediger Jeffrey Duyst. Terechte penalty. Deze strafschop werd werkelijk schitterend en klemvast gekeerd door doelman Sjoerd Kloppenburg. Dit was hét kantelmoment in de wedstrijd. Coach Harry Oussoren wisselde de licht geblesseerde Jeffrey Duyst voor aanvaller Coen Bos en de ploeg ging “één op één” spelen.

Deze tactiek betaalde zich binnen een tijdsbestek vijf minuten uit. Eerst werd een hoekschop van Michel van de Bunt fraai ingekopt door topscorer Ruud Kassenaar, waarna invaller Coen Bos een mooie voorzet van Lex van Middelaar in de touwen schoot. Het hagelde en regende, maar ook de regenboog was zichtbaar boven Kleinhoven. Gert en Teus zagen dat het goed was, zal ik maar zeggen. Hierna kon Hoevelaken uitlopen naar een grotere score, maar Coen Bos en ook Michel van de Bunt misten beiden een grote kans.

VIOS zette vervolgens zijn tactiek om in een “alles of niets” offensief. Dit leidde tot enkele hachelijke momenten voor het doel van de thuisploeg. Joost van den Heuvel, de latere man of the match, voorkwam nog op indrukwekkende wijze een tegengoal. Via een snelle counter over drie schijven besliste Hoevelaken uiteindelijk de wedstrijd in haar voordeel. Coen Bos zette voor op Ruud Kassenaar, die vervolgens rustig de bal in de voeten van Rudy Baalman speelde: 3-1. Wedstrijd beslist.
Hoevelaken doet goede zaken met deze overwinning en blijft in het spoor van Terschuur, dat de best of the rest aanvoert.

Ongeslagen koploper Unicum is de tegenstander van komende zaterdag. Kan Hoevelaken hen het eerste verlies bezorgen? Indien u dit duel wilt bijwonen, dan kunt u gebruik maken van de spelers- en supportersbus. Deze vertrekt om 13.00 uur naar Lelystad.