Flevo dames winnen derby

BARNEVELD – Na een bijna perfect gespeelde wedstrijd van vorige week wisten de dames wat ze moesten doen.

Met het aanstormend talent, Jill van der Glas, op de bank gingen de Nijkerkse dames vol goede moed, en gebrand om te winnen het water in.

De wedstrijd begon met veel kansen die niet benut werden van beide kanten. Dat resulteerde in veel heen en weer zwemmen. Met nog een kleine minuut op de klok wist Linda van de Kraats de bal middels een achterwaarts schot achter de keepster te plaatsen.

Met 1-0 op het scorebord gingen de dames het tweede part in. Al snel volgde er een uitsluiting aan de kant van Flevo waar DWK gebruik van maakte en de stand gelijk trok. De arbitrage was vrijgevig in het geven van uitsluitingen. Barneveld wist hier, in tegenstelling tot de Nijkerkse dames, gebruik van te maken en hiermee een voorsprong te nemen. In de laatste aanval van dit part trok Linda van de Kraats de wedstrijd gelijk door nogmaals een achterwaarts doelpunt te maken 2-2.

Coach Ronald Bokkers, zag de wedstrijd positief in maar er moest wel wat gebeuren aan de Nijkerkse kant. Meer bewegen en elkaar beter helpen. Na een uitsluiting bij Flevo maakte DWK gebruik van deze overtal situatie en kwamen weer op voorsprong. Dat was van korte duur, want Naomi Heimensen gaf de Barnevelders een koekje van eigen deeg. Hiermee was de stand weer gelijk.

Flevo zet een tandje bij. Dit werd beloond in een overtal situatie, waar Vera Molan slim gebruik van maakte. De Nijkerkse dames bleven hard werken, er werd goed overgenomen en beter overgespeeld. Jette Bokkers was degene die de wedstrijd naar Flevo toetrok toen ze een mooie boogbal achter de keepster plaatste.

Met 5-3 voorsprong op het scorebord gingen de dames uit Nijkerk vol vertrouwen het vierde part in. Rust bewaren en het eigen spel vasthouden. Dat kregen zij mee van de coach. Vera Molan gaf een perfecte assist op Linda van de Kraats die vanaf de midvoor de bal direct in het net kon tikken. Met de 6-3 op het scorebord wist Flevo dat ze met 3 punten naar huis gingen. Er waren nog verschillende uitsluitingen maar door goed keeperswerk van Vivian Haandrikman en het vastzetten van de tegenpartij konden De Water Kippen geen kant meer op.

De dames van Flevo hebben volgende weekend rust, en daarna ontvangen zij thuis op 9 december de dames van Polar Bears uit Ede.