Flevo dames pakken de eerste winst van het seizoen

13 okt , 20:52 Sport
2024 10 13 flevo d1
Afgelopen zaterdag traden de Flevo dames in eigen bad aan tegen dames 2 van ZV Haerlem.
Na twee wedstrijden de punten te hebben moeten delen, waren de dames erop gebrand de 3 punten nu allemaal in eigen huis te houden. Deze wedstrijd werden de dames versterkt door jeugdspeelster Eva van Tiggelen, wat tevens haar debuut bij de dames betekende. Voorafgaand gaf coach Margrita Bolink mee om in de aanval met z’n allen naar voren te gaan en goed aan te sluiten. In de verdediging moesten de dames elkaar gaan helpen door goed terug te vallen.
In de eerste periode werd de score al snel geopend door de Haarlemse dames. Hierdoor werden de Flevo dames wakker geschud. Leonie van Keulenzette kort daarna de 1-1 op het bord door vrij door te komen in een tweemeter-situatie. Na nog een tegendoelpunt te hebben moeten incasseren kregen de dames een strafworp. Die werd goed benut door Jette Bokkers, die de bal strak in de rechterhoek schoot. Kort daarna volgde er weer een strafworp voor de Flevo dames, die Bokkers op dezelfde manier de touwen in joeg. De eerste periode eindigde dus in een 3-2 voorsprong voor de dames.
De tweede periode stond in het teken van veel uitsluitingen en strafworpen. Er werd fysiek en strak verdedigd door de tegenpartij. De dames hadden daardoor moeite om de bal naar de midvoor te krijgen, waardoor er toch meer vanuit de tweede lijn moest worden geschoten. Gelukkig was deze taak debutante Eva van Tiggelen op het lijf geschreven. Vanaf afstand schoot zij de bal snoeihard in de hoek. De keepster had enkel nog het nakijken. Hierna volgden enkele uitsluitingen aan beide kanten, waaruit alleen de tegenpartij een keer wist te scoren. Ook strafworpen aan beide kanten werden niet goed benut deze periode. Lara van de Vliert slaagde er wel in de stand naar 6-5 te trekken met twee keurige doelpunten. Eenmaal vanuit een manmeersituatie te scoren en eenmaal door vrij door te komen zwemmen.
In de pauze gaf coach Bolink mee dat er minder overtredingen moesten gaan worden gemaakt, omdat dit vaak tot balverlies leidde. Ook moest de bal beter worden gehaald in de aanval. De dames gingen hiermee aan de slag. En er volgde nog maar één uitsluiting in deze derde periode. Maar de Haarlemse dames maakten wel tegendoelpunt. Van de Vliert beantwoordde dat met een mooie actie vanaf de midvoor. De teams waren duidelijk gewaagd aan elkaar.
Met een voorsprong van 7-6 gingen de dames de vierde periode in. Ze wilden deze laatste periode alles op alles zetten om de winst binnen te slepen. Vera Molan vergrootte al na 30 seconden de voorsprong door in een manmeersituatie de bal binnen te tikken. Dat deze ze op aangeven van Marjolein Berghuis. Beide teams waren gebrand om te winnen, waardoor het er fysiek stevig aan toe ging. Dus waren er ook weer uitsluitingen aan beide kanten. Flevo d1 wist die allemaal te overleven, op eentje na. Wel hadden ze moeite hun eigen manmeers goed uit te spelen, omdat de tegenpartij goed druk zette. Desondanks zag Jette Bokkers vanaf de rechterflank kans de bal toch nog strak binnen te schieten. Er volgde ook nog een tegendoelpunt, maar toen de zoemer klonk waren de dames met 9-8 toch de winnaar van deze spannende pot!
Bljdrage van Leonie van Keulen