Telstar doet zichzelf tekort en degradeert uit de Overgangsklasse

13 okt , 21:23 Sport
2024 10 13 telstar
MAARTENSDIJK - Mooi weer, een prima temperatuur, redelijk vol terras en twee ploegen die nog ergens voor speelden.
Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot korfbal. Telstar ging op bezoek bij Tweemaal Zes. De belangen waren vooraf helder. Telstar moest winnen om zich direct te handhaven. Bij een gelijkspel of een nederlaag waren de Hoevelakers afhankelijk van resultaten op de andere velden. Tweemaal Zes moest winnen om kampioen te worden.
Om 15:30 floot de scheidsrechter de wedstrijd af, waarna al snel de eerste goal van de thuisploeg viel. Maar kort daarna wist Telstar de gelijkmaker te produceren. Tweemaal Zes wist nog op 3-1 te komen, maar dat was het sein voor Telstar om met scherp te gaan schieten. Via 3-3 wist Telstar op 3-5 te komen en een gaatje te slaan. Echter wist de ploeg uit Maartensdijk weer gelijk te komen. Telstar bleef de eerste helft wel het initiatief houden, maar op een Hoevelaaks doelpunt viel telkens weer de gelijkmaker.
Er werd gerust bij een stand van 9-9.
Na de pauze kwam Telstar het beste uit de kleedkamer. De eerste drie doelpunten na de thee werden allemaal aan Hoevelaakse zijde genoteerd. Tweemaal Zes herpakte zich. Via 9-12 ging het naar 11-13 en naar 13-13. Hierop brak er een cruciale fase aan. Telstar wist opnieuw op voorsprong te komen. Maar vervolgens was het de thuisploeg die een serie van vier doelpunten produceerde en zo de wedstrijd naar hun hand zette. Na een 17-14 tussenstand wist Telstar nog iets terug te komen en op 17-16 zelfs de aansluitingstreffer nog te maken. Echter bleek er niet meer genoeg in het vat te zitten en keerde Telstar met een 19-16 nederlaag huiswaarts.
Er was nog een kleine kans. De 4 beste nummers 3 van alle Overgangsklassepoules zouden handhaven. Echter bleek Telstar de 5e nummer 3 te zijn en degradeert het op doelsaldo nipt naar de 1e klasse veld.
bijdrage van Loïs de Korte