Loon naar werken voor Sparta Nijkerk VR1

29 sep , 13:43 Sport
2024 09 29 sparta vr1 1
PUTTEN - Met een flinke dosis positieve energie heeft Sparta Nijkerk VR1 de eerste punten van het seizoen binnengehaald.
Dat dat gebeurde in de streekderby tegen SDC Putten VR1 maakte de ontlading na afloop van de wedstrijd extra groot. De Spartanen wonnen in Putten met 0-1.
Met behoud van organisatie werd er hoger druk gezet en was Sparta Nijkerk fel en agressief in de duels. In de eerste helft kon SDC Putten daar nog in mee, maar op weg naar de kleedkamer was al hoorbaar dat ze het moeilijk hadden. Desondanks was het bij rust nog 0-0. De Spartanen waren slordig in de laatste fase van de aanval en in de afronding en SDC Putten kreeg één grote kans door slordig balverlies op het middenveld. Keepster Heidi Beerthuijzen bracht redding.
Vanaf de aftrap zocht Sparta meteen de diepte. Dit resulteerde in een hoekschop, die door Willemijn van Heerdt panklaar op het hoofd van Elouise van Ginkel werd gelegd. Van Ginkel kopte hard onder de lat raak; 0-1.
De Spartanen dicteerden vervolgens de gehele tweede helft met bij vlagen prima voetbal. Na een uur spelen werd de volledige voorhoede, die moegestreden was door het harde werken, vervangen en kwam er nog eens extra energie in de ploeg. Het leidde tot meerdere kansen en een vrije trap op de paal van Tara Kommer.