Opnieuw een gelijkspel voor dames Flevo

29 sep , 8:59 Sport
2022 10 23 flevo d1 lara van de vliert 030
Deze week mochten de Flevo dames aantreden tegen het eerste damesteam van Sassenheim. Voor de dames een onbekende tegenstander in onze nieuwe poule.
De insteek van de Flevo dames was hetzelfde vorige week. Lekker hard werken en ons aan de afspraken houden was wat coach Margrita Bolink meegaf aan het team.
De Flevo dames startten de eerste periode goed door het halen van de bal van Lara van de Vliert. Van de Vliert pasde de bal naar achter op Leonie van Keulen die de bal weer pasde op Jette Bokkers en hem weer terugkreeg. Van de Vliert maakte een mooie zwem-actie en scoorde. De Flevo dames stonden nu op 1-0 voorsprong. Aantal minuten later kreeg Bokkers de bal op de midvoor en scoorde zij met een backhand. De stand was nu 2-0 voor de Flevo dames. Aan het einde van de eerste periode wist Vera Molan met een mooi afstandsschot nog een doelpuntje te prikken. De eindstand van de eerste periode was 3-2.
De tweede periode verliep voor de Flevo dames wat stroef. Ze werkten hard, maar hielden zich onvoldoende aan de afspraken. Sassenheim Da1 wist hierdoor drie keer te scoren en de stand naar een 3-5 achterstand voor de Flevo dames te brengen. In de rust werden we door coach Bolink aangesproken op die afspraken. De taak aan de dames om zich hieraan te houden en terug te gaan komen.
De derde periode begon weer goed voor de Flevo dames. Na drie minuten spelen wist Van de Vliert de bal in de rechter kruising te verwerken. De Flevo dames bleven hard werken en dat werd beloond. Bokkers wist aan het einde van de periode nog een doelpuntje te maken. Eindstand derde periode 5-6.
In de laatste periode wilde de Flevo dames alles eruit halen wat erin zat. Iedereen was bereid om alles te geven en er vol voor te gaan. Na twee minuten spelen wist van de Vliert de bal via rechts in de korte hoek te schieten. Heel snel kwam er een reactie van bezoekers en stonden de dames 6-7 achter. Na een goede opbouw van de Flevo dames wist Van Keulen vrij door te komen en van een mooie afstand de bal in het doel te gooien. Tegen het einde was het nog steeds een spannende pot. Coach Bolink vroeg een time-out aan, om de aanval goed op te kunnen zetten. Met succes, Thalia Zwart wist de bal met een mooie tater in het doel te krijgen. Zo werd de eindstand dan ook 8-8. De Flevo dames zijn weer trots met dit puntje en hebben dit met hard samenwerken bereikt.