Sparta korfbal pakt punt in slotseconde

18 jan 2016, 11:35 Sport
2015 11 21 sparta korfbal 003
BARNEVELD - In Terschuur vonden ze de berichtgeving uit het Spartaanse kamp ongepast.Sparta-trainer Hugo van Woudenberg had vooraf wat olie op het vuur gegooid door het spel van Revival als 'anti-korfbal' te bestempelen. Met dat spel had Revival echter wel eerder dit seizoen de punten van de Nijkerkers afgesnoept. Dat lukte nu bijna weer
In de slotseconden sleepten de Nijkerkers één puntje uit de strijd. “Hoe ze het bij Revival doen, doen ze het maar vandaag hebben wij wellicht iets meer gekregen dan waar we recht op hadden”.
Deze bekentenis hield overigens niet in dat Van Woudenberg Revival de betere ploeg vindt: “Vandaag wel maar dat komt eerder omdat wij gewoon absoluut slecht gespeeld hebben. Iedereen wist op voorhand dat dit duel tussen 2 van de 3 koplopers eigenlijk nooit leuk kon worden maar wel spannend! Het is altijd lastig om het juiste antwoord te vinden op het spel van Revival. En dat mag ik dan vervelend vinden maar is uiteindelijk wél de verdienste van die ploeg”.
Dat er veel spanning op zat werd al duidelijk vanaf de allereerste minuut. Sparta leek daar meer last van te hebben dan haar tegenstander. De 8-5 ruststand was dan ook terecht. Daar waar de Nijkerkers zich inmiddels steeds beter kunnen afsluiten van allerlei spanningen en emoties die een wedstrijd met zich meebrengt, kwamen zij het afgelopen weekend in de Veluwehal eigenlijk nooit lekker in hun spel. Wat dan weer wel verdienstelijk genoemd mag worden is de vechtlust die de ploeg aan de dag kan leggen. Daar waar Sparta wel voelde dat het allemaal moeizaam ging bleef de ploeg knokken voor een goed resultaat. Van Woudenberg bracht Magdiël van Boven en Niels Buijtenhuis om iets te forceren, gezien de belangrijke aansluitingstreffer die met name Buijtenhuis binnen gooide niet slecht bedacht. Daar waar in het Terschuurse kamp de 2 winstpunten al werden bijgeschreven gooide Jorik van de Grootevheen kort voor tijd plotsklaps tóch nog 14-14 binnen. “Om het cliché dan toch maar te gebruiken: we hebben écht een punt gewonnen vandaag. Eerlijk is eerlijk. Alhoewel een wedstrijd natuurlijk pas is afgelopen als de scheidsrechter voor de laatste keer heeft gefloten” knipoogde van Woudenberg na afloop.
Het blijft ongemeend spannen in de klasse waarin Sparta uitkomt. Inmiddels heeft namelijk ook Wit Blauw zich gemeld in de bovenste regionen. “Er is nog van alles mogelijk, alle ploegen in de kopgroep kunnen nog punten morsen. We gaan nog een prachtige slotfase mee maken in deze competitie. En we blijven gaan voor de hoofdprijs!”
bijdrage van Nico Fiegen
2016 01 18 sparta korfbal competiestand