Sparta Nijkerk VR1 laat 2 punten liggen in Friesland

06 okt , 8:26 Sport
2024 10 05 sparta vr1 1
ST ANNAPAROCHIE - In de (sportieve) uitwedstrijd tegen het Friese St.Annaparochie VR1 speelden de Spartanen een uitstekende 1e helft, maar vergaten zichzelf daarbij voldoende te belonen.
Na een 0-1 voorsprong voor Sparta Nijkerk bij rust, wist St.Annaparochie de stand uit een standaard situatie naar 1-1 te trekken.
Sparta Nijkerk begon uitstekend aan de wedstrijd. Met verzorgd voetbal werd St.Annaparochie onder druk gezet en teruggedrongen op de eigen helft. Het was eigenlijk wachten op de openingsgoal. Die kwam er in minuut 32. Een vrije trap van Tara Kommer werd knap ingekopt door Ilse Martens. Sparta Nijkerk wilde doorpakken, kreeg ook mogelijkheden, maar was niet effectief in de afwerking. Pech had het toen Willemijn van Heerdt de paal raakte.
Zo werd de kleedkamer opgezocht met een, gezien het spelbeeld, magere 0-1 voorsprong.
Ook na rust was Sparta Nijkerk veelvuldig op de helft van St.Annaparochie te vinden, maar door slordig spel speelde het de Friezinnen, die een soort kick and rush voetbal speelden, in de kaart. Een uitval leverde een corner op en die werd door de zeer kopsterke nummer 3 goed ingekopt. 1-1 na 66 minuten. Tijd genoeg nog om de opgelopen schade te herstellen, maar de Spartanen kwamen niet meer in hun spel, lieten zich te veel ontregelen door St.Annaparochie en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.