Feestje van en voor beddenspecialist Frans Poorter en Passe Partout

Foto:

Het stof van de verbouwing bij beddenspecialist Frans Poorter op het adres Verlaat 6  is inmiddels neergedaald, maar nieuwe ontwikkelingen doen de stof weer opwaaien.

Genoeg om over te berichten: de komst van de Vandyck experience store (belevingswinkel), een samenwerkingsverband met lijstenmakerij Passe Partout en een nieuwe kunstmarkt in het centrum van Nijkerk.

Frans en Annemarie Poorter zijn blij dat de negen maanden durende verbouwing van hun winkel achter de rug is. Met de uitbreiding op de eerste verdieping beschikt het echtpaar nu over 1000 vierkante meter winkeloppervlak. Annemarie vertelt: “We hebben lang in de rommel gezeten, maar nu hebben we ook wat. De extra ruimte hebben we nodig om het hele assortiment van Vandyck te tonen, van beddengoed tot boxsprings en textiel. Mensen die moeite hebben met de trap, kunnen met onze nieuwe lift naar boven.”

Passe Partout

Enkele maanden geleden hoorde Frans Poorter, dat Hanita Tijsseling haar winkel Passe Partout aan de Langestraat had gesloten. Hij stelde haar voor om de eerste verdieping van zijn winkel in te richten met kunstwerken, bestaande uit schilderijen en giclees (hoogwaardige reproducties op doek).
Tijsseling is blij met deze samenwerking. “We kennen elkaar al jaren; dan weet je wel dat we op één lijn zitten.”

In de zomer heeft ze bij 35 graden Celsius en gruis in het haar van de verbouwing, de ophangsystemen bevestigd. Ze vertelt: “Kort geleden heb ik de kunstwerken opgehangen. Ik heb ze uitgezocht op kleur en sfeer zodat ze passen bij het beddengoed en de bedden. Sommige ruimtes hebben een ‘look’ gekregen die aansluit bij een mannelijk interieur, andere passen meer bij een tiener- of ouderslaapkamer.”

Opening 15 november

Poorter: “De officiële opening van de expositie en de Vandyck experience store is op donderdag 15 november om 19.00 uur. Hiervoor nodig ik iedereen bij dezen uit. We maken het gezellig met een hapje en drankje, met kaarsjes en een goodiebag voor iedere bezoeker. Onze bar op de begane grond gaat open en we draaien een leuk muziekje.”

Opnieuw een kunstmarkt

Frans heeft nog meer nieuws te melden op het kunstfront. “We hebben een aanvraag bij de gemeente ingediend om op de tweede zaterdag van september 2019 een kunstmarkt te organiseren. We vonden het jammer dat de kunstmarkt die Jaap Venema altijd organiseerde, was gestopt. Het bracht altijd gezelligheid en reuring. Nu zullen Hanita, Bob van Scherrenburg, mijn vrouw en ik onze schouders onder de organisatie zetten. Cultuurmakelaar Jacqueline de Jong heeft al laten weten mee te willen doen.”

Informatie is verkrijgbaar bij:
Frans Poorter, 033-2451332 en [email protected]
Hanita Tijsseling, 033-2461790 en [email protected]

 

Reacties

article
117973
Het stof van de verbouwing bij beddenspecialist Frans Poorter op het adres Verlaat 6  is
https://nijkerk.nieuws.nl/zakennieuws/117973/feestje-en-beddenspecialist-poorter-en-passe-partout/
2018-11-05T10:11:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/05101127/2018-11-05-poorter-passe-partout.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Business in Nijkerk