Covebo Uitzendgroep viert 20-jarig jubileum

Foto:

Op 6 februari 2021 viert Covebo Uitzendgroep haar 20-jarig bestaan.

Covebo, dat begon als een businessplan van 2 zwagers aan de keukentafel bij hun schoonvader, is 20 jaar later uitgegroeid tot Covebo Group, een bekende marktspeler in de uitzendbranche met in 2020 22.000 uitzendkrachten aan het werk en een omzet van 350 miljoen.

De eerste uitzendkrachten

Eind 2000 rijden 2 zwagers, John van de Veen en Gert Bouw, naar Duitsland om internationale arbeidskrachten te werven. Ze bezoeken de banenbeurs in Leipzig en niet veel later, op 6 februari 2001, komen de eerste 12 uitverkoren Leipzignaren aan in Nijkerk. Later dat jaar wordt het Covebo kantoor in Nijkerk geopend en dan gaat het hard. Vestigingen door heel Nederland en wervingskantoren in Polen openen de deuren. Ook start Covebo met de werving van arbeidsmigranten in andere Europese landen en het uitzenden van Nederlands personeel.

House of HR

In 2015 klopt House of HR aan bij Covebo. Deze Europese groep van HR-dienstverleners blijkt een meer dan passende partij om Covebo bij onder te brengen. Het gevolg? Nog meer groei! Voor oprichters John en Gert is dit een goed moment om het stokje over te dragen aan Henk Buitink en het nu zittende directieteam.

Groei en overnames

Onder dit directieteam groeit Covebo hard. In de afgelopen vijf jaar gaat Covebo samen met Accent Jobs Nederland (2015), volgen er overnames van PRAN (2016), Effect Personeelsdiensten (2017), VNOM (2018) en Eurojob (2019) en worden er eigen wervingskantoren in Roemenië en Spanje geopend. In Nederland opent het Test- en Trainingscentrum, waar vakkrachten worden getest op hun vaardigheden.

r:Henk Buitink

De toekomst

CEO Henk Buitink: “Na 20 jaar ondernemen, kunnen we concluderen dat de basis van toen nog altijd staat als een huis. Deze basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen is eveneens toekomstbestendig en zal ons ook de komende 20 jaar helpen om ons gezamenlijke succes, met onze klanten en uitzendkrachten voort te zetten.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden