Heeft u al een energielabel (C of beter) voor uw kantoorpand?

Foto:

Die vraag wordt gesteld in een nieuwsbrief van de Regio Foodvalley.

Dat is nodig, want aldus Regio Foodvalley – veel ondernemers zijn zich onvoldoende bewust van wetgeving uit 2013 dat per 1-1-2023 alle kantoorpanden met een oppervlakte groter dan 100m2 verplicht een energielabel moeten hebben en wel C of beter.

Werk aan de winkel

De gemeente  heeft in kaart gebracht welke energie labels de kantoorpanden binnen de gemeente hebben. Hieruit blijkt dat ruim 55 % (dat waren op het moment van de meting in 2021 zo’n 113 kantoorpanden) nog niet Energielabel C heeft.

Alle kantoorpanden van de gemeente voldoen wel aan de wettelijke verplichting. Ze hebben allemaal energielabel A. Behalve het huidige gemeentehuis. Maar in 2023 gaat de organisatie verhuizen naar een nieuw pand (die uiteraard voldoet aan BENG-norm). Het oude (huidige) gemeentehuis wordt dan gesloopt en op die plek komen nieuwe woningen.

Handhaven

Zoals het er nu uitziet, zullen veel kantoren op 1 januari 2023 dus geen energielabel C of beter hebben. Daarom is de gemeente met de Omgevingsdienst de Vallei (OddV) in gesprek om te bezien op welke wijze handhaving kan plaatsvinden. Als er bij een controle blijkt dat het kantoorpand niet voldoet aan de eisen, dan zal er eerst een waarschuwing uitgedeeld worden.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen