Coöperatie ABZ De Samenwerking: tevreden over 2023

Foto:

Coöperatie ABZ De Samenwerking heeft een goed jaar 2023 achter de rug.

De coöperatie, die diervoeding en meststoffen verkoopt aan boeren, versterkte haar positie in de regio en verwierf nieuwe klanten. De omzet daalde wel iets, maar de winst bleef goed.

De coöperatie opende in 2023 een nieuw servicekantoor in Markelo. Hierdoor kunnen klanten in alle regio’s in hun eigen taal of dialect contact opnemen met de medewerkers. Dit is onderdeel van de focus op ‘het beste dichtbij’.

De afzet van mengvoer daalde licht, maar dat was te verwachten. De prijzen van grondstoffen, meststoffen en energie daalden in 2023, waardoor de prijzen voor voeders en meststoffen ook lager werden. Dit is goed nieuws voor de boeren.

De coöperatie heeft een winst van 7,3 miljoen euro gemaakt. Daarvan wordt 2,3 miljoen euro uitgekeerd aan de leden. Dit is een nabetaling van 4 euro per ton afgenomen mengvoeders in 2023.

De ledenraad van de coöperatie is tevreden met de jaarcijfers. De heer Theo van Zoest is herbenoemd als commissaris. De ledenraadvergadering werd voorafgegaan door regionale bijeenkomsten waar de leden werden geïnformeerd over de jaarcijfers en de actuele ontwikkelingen.

De coöperatie is optimistisch over de toekomst. De focus op regionale aanpak, maatwerkvoeders en gezonde dieren zal worden voortgezet.

Enkele details

  • De coöperatie heeft 2677 leden.
  • In 2023 werd 777.000 ton mengvoer afgezet.
  • De omzet was € 345 miljoen.
  • De winst na belastingen was € 7,3 miljoen.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen