Gerard van den Tweel wint “Loden last 2024”

Foto:

Hij krijgt die prijs van TabakNee.

Van den Tweel opende vorig jaar een tabakswinkel naast de AH en wil tabakszaken openen naast alle zes AH-supermarkten die hij exploiteert. Daarmee gaat hij – volgens de organisatoren –  in tegen het beleid van zowel de overheid als Albert Heijn.

Hij krijgt de Loden Last 2024 omdat hij niet alleen tegen het overheidsbeleid ingaat, maar ook tegen de wens van het moederbedrijf om al met de tabaksverkoop te stoppen.

‘Tabakszaak heeft sociale functie’

Van den Tweel heeft het, mag je concluderen, niet nodig om tabak te blijven verkopen, maar hij opende toch een tabakszaak “omdat de behoefte er nou eenmaal is”, zoals hij tegen Distrifood zei. “Uit klantenonderzoek werd duidelijk dat de mensen het heel vervelend zouden vinden als tabak volgend jaar compleet verdwijnt uit de supermarkt. Vergeet niet dat deze Albert Heijn een regiofunctie heeft. Veel mensen komen speciaal hiernaartoe om al hun boodschappen te kunnen doen, ook rookwaren. Zo’n speciaalzaak voor tabak heeft dus ook een sociale functie.”

bron: TabakNee

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen