Wethouder in hoofdrol film 

Vrijdag 7 maart  ging een film in première over Nijkerk als foodproductie-centrum van Regio FoodValley. Oscaruitreiking

Wethouder Geert Horst vervult de hoofdrol in deze promotiefilm (duur: 8 minuten). Trots neemt hij de kijker mee langs een keur aan Nijkerkse bedrijven, die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Producent Pim van Duijn overhandigde de wethouder een groot ouderwets filmblik met daarin het filmpje, maar ook een heuse Oscar en dat in de week van de Oscars. Van Duijn:”Wethouder Horst had bijna alle opnamen in één take gedaan. De voice-over inspreken ging hem minder makkelijk af. Dit filmpje laat heel goed zien waar Nijkerk als gemeente binnen Regio FoodValley voor staat: hét foodproductiecentrum.”

Geschikt arbeidspotentieel
Wethouder Geert Horst vertelt waarom: “De gemeente Nijkerk huisvest inmiddels meer dan 50% van alle banen in de foodproductie in de regio. Dat is niet voor niets. Nijkerk biedt daarvoor uiterst geschikte vestigingsmogelijkheden op moderne, hoogwaardige bedrijventerreinen, kent een centrale ligging aan de snelwegen en beschikt over goede spoor- en waterverbindingen. Bovendien bevindt zich in onze gemeente en regio het voor de bedrijven geschikte arbeidspotentieel. Ik ben dan ook zeer blij met deze film, die goed laat zien hoe succesvol bedrijven in de foodproductie hier in Nijkerk kunnen ondernemen.”
Ondertoon niet te serieus
Pim van Duijn (IQBuzz) bedacht het scenario en voerde de regie, muziek en productie uit en deed voor het camerawerk en editing een beroep op vader en zoon Ewoud en Roeland van Benschop Media. Pim van Duijn: “Belangrijk is dat iedereen begrijpt waar Regio FoodValley voor staat. Ik heb er een paar leuke twists in verwerkt, zodat de ondertoon niet te serieus is. Maar ook een paar verhaallijnen die door elkaar lopen. Want het is de kunst de kijkers vast te houden. Zo is er een proces te zien hoe ABZ kippenvoer produceert, waarna Geert Horst te zien is in een grote kuikenboerderij en erna de productie bij Van den Bor Pluimvee. Uiteindelijk bij 2Sisters Storteboom waar het verpakt wordt, waarna Geert in de supermarkt een Nijkerkse maïskip in zijn boodschappenwagentje doet”. 
Van Wageningen naar Nijkerk
Er worden verschillende verbanden gelegd door samenwerkingen tussen bedrijven. Pim: “Het verhaal heeft een kop en een staart. Het filmpje start dan wel in Wageningen op de universiteit, maar sluit af met scholieren uit Nijkerk. Want juist die samenwerking van Overheid, Ondernemers en Onderwijs is een belangrijk streven binnen Regio FoodValley”.  
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen