Winkel op zondag dicht niet van deze tijd

Foto: Arjen Gerritsma

Het bericht, dat Gerard van den Tweel de winkels op zondag open wilt, leverde op onze facebookpagina 14760 lezers op en er werd volop gediscussieerd: 275 reacties. De Familie Van Poelje schreef Van den Tweel een brief en hij reageerde daar schriftelijk op.

De familie vindt, dat Nijkerk zich zou moeten onderscheiden als de gemeente door het accent er op te leggen, dat “Wij een stad zijn waar de winkels op zondag gesloten zijn.” De familie veronderstelt, dat heel veel Nijkerkers hun koopgedrag zullen aanpassen en uit solidariteit gaan kopen bij die ondernemers, die hun zaak op zondag gesloten houden.

Vanzelfsprekend is Van den Tweel het daar niet mee eens. Op de dag, dat zijn onderneming 110 jaar bestaat, constateert hij, dat veel Nijkerkers op zondag in Vathorst en Hooglanderveen hun inkopen doen. “Om ons heen gaat iedereen zijn gang en de Nijkerkse ondernemers moeten met één hand op hun rug gebonden het hoofd boven water zien te houden.” Van den Tweel heeft als christen ook niet de behoefte op zondag te gaan winkelen. “Maar het opleggen van uw en mijn mening aan andere mensen kan echt niet meer anno 2015.“
Hij vindt de Nijkerkse regelgeving over de verplichte sluiting van de winkels op zondag achterhaald en roept de politiek op de openstelling op zondag “eindelijk mogelijk te maken”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen