Texaco naar Arkerpoort

Wethouder G.D. Horst en de heer J. van der Haar van het bedrijf Delek Nederland BV hebben vandaag een overeenkomst getekend, waarin de gemeente een perceel bedrijfsterrein aan Delek verkoopt. Op het terrein in plangebied Arkerpoort realiseert Delek een (Texaco) tankstation.

Het bedrijf is op dit moment eigenaar van een tankstation aan de Vetkamp. Vanaf 1989 zijn Delek en de gemeente al in gesprek over verplaatsing van dit tankstation in het kader van gemeentelijke planvorming voor verkeersdoorstroming. 
Texaco verzocht de gemeente destijds een vervangende locatie aan te bieden. Eerst is gesproken over een station bij de forellenvijver. Later is beslote, dat Texaco zich zou mogen vestigen in de buurt van de tweede aansluiting op de Rijksweg A28 (nu gebied Arkerpoort). 
Met de ondertekening is een belangrijke stap gezet in de verplaatsing van het tankstation.
Op het terrein van  circa 2.460 m2 realiseert Delek een bemenst tankstation, inclusief een shop van maximaal 100m2. Ook biedt het terrein de mogelijkheid voor het maken van een wasgelegenheid voor auto’s en vrachtwagens. Er is afgesproken dat het tankstation minimaal één duurzame (bio)brandstof moet realiseren.
Het station gaat in de eerste helft van 2015 open.
Het tankstation aan de Vetkamp wordt afgebroken en de grond gaat naar garage Koster, dat dan beter bereikbaar zal zijn. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen