Advocaat Wim Anker bij BHN

Foto: Cor Henzen

De Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk (BHN) heeft voor haar leden op donderdag 19 november een bijzondere gastspreker: de bekende strafrechtadvocaat Wim Anker, één van de gelijkende tweelingbroers van het advocatenduo “Anker & Anker”.

Pim van Duijn, als bestuurslid van de BHN verantwoordelijk voor de bijeenkomsten daarover: “Wim Anker komt spreken voor de Nijkerkse ondernemers die lid zijn van de BHN, maar ondernemers die geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap mogen zich ook aanmelden om eens te kijken of de BHN wat voor hen is. Van belang is wel dat de ondernemer dan werkzaam is in de gemeente Nijkerk. De locatie van de bijeenkomst is dit keer het Corlaer College. Veel leerlingen zijn wellicht latente ondernemers, maar omgekeerd, kunnen ondernemers nog veel leren. Dus dat leek me wel een inspirerende omgeving. En het Corlaer College wilde daar graag aan meewerken”.

Ronald Schaefer, Conrector Innovatie van het Corlaer College hierover: “Het Corlaer College heeft samenwerking met het bedrijfsleven hoog op de agenda staan. Onderwijs verbonden met de werkelijkheid is van belang voor jongeren. Zij gaan straks de maatschappij in. Het onderwijs is de plek waar vaardigheden aangeleerd worden die het bedrijfsleven nodig acht. Bij sollicitatie gesprekken gaat de toekomstige werkgever ervan uit dat de kandidaat over de juiste opleiding beschikt. Maar of vaardigheden als communiceren, samenwerken en zelfreflectie voldoende ontwikkeld zijn, daar wordt naar gevraagd. Binnen het Corlaer College leiden we daarom jongeren ook voor deze vaardigheden op. Stagelopen en samenwerken in Expeditie Corlaer zijn twee andere gebieden waarop we samenwerken”.

Pim van Duijn: “Wim Anker staat normaal gesproken in de rechtszaal, maar zal dit keer in zijn ‘pleidooi’ een link leggen met ondernemen, wat altijd voor iedere ondernemer een leerproces blijft. Hij zal daarbij voor de BHN spreken over boeiende en grensverleggende zaken en proefprocessen die leiden tot nieuwe jurisprudentie. Maar ook hoe snel een brave burger een crimineel kan worden met confronterende voorbeelden uit de praktijk”.

Naast leden kunnen ook niet-leden zich als gast aanmelden – mits de onderneming in gemeente Nijkerk is gevestigd – via de website van de bedrijvenkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen