EkoPlaza: “Thuisbakken ook met speciaal dieet”

Foto: Ekoplaza

Steeds meer Nijkerkers slaan aan het bakken. Het resultaat van deze inspanningen is te zien en te proeven op vrijdag 25 maart in De Postkamer tijdens de taartenbakwedstrijd Heel Nijkerk Bakt.

“Thuisbakken wordt steeds makkelijker, zelfs voor mensen met een speciaal dieet of bijvoorbeeld glutenintolerantie”, vertelt Peter Schraverus van biologische supermarkt EkoPlaza.

Door succesvolle tv-programma’s als Heel Holland Bakt groeit het aantal mensen dat zelf brood, gebak of bijvoorbeeld gezonde mueslirepen bakt. “Het voordeel is dat je precies weet wat er in je voeding zit”, vertelt Peter Schraverus van EkoPlaza in Nijkerk. “Je krijgt niet ongemerkt grote hoeveelheden suiker of zout binnen. Bovendien smaakt het eindresultaat doorgaans een stuk lekkerder dan bij de fabrieksproducten.”

2016-03-22 ekoplaza totaalaanzicht (1)

E-nummervrij
Schraverus merkt dan ook dat de vraag naar gezonde, biologische ingrediënten de laatste jaren toeneemt. “Steeds meer mensen hebben aandacht voor een gezonde leefstijl en zijn bewust bezig met wat ze eten. Soms uit pure noodzaak, omdat ze allergisch zijn. Maar we zien hier ook volop Nijkerkers die E-nummervrij willen eten.”

200 m2 biologische producten
De Nijkerkse bio-super biedt hen maar liefst 200 m2 winkeloppervlak aan biologische producten. “Speciaal voor de thuisbakkers hebben we heel veel soorten meel. Denk aan amandelmeel, kokosmeel, sojameel of zelfs kastanjemeel. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld lactose-, gluten- of ei-vrij eten. Maar veelgevraagd zijn ook de natuurlijke suikervervangers, zoals kokosbloesem of agavesiroop. Wist je bijvoorbeeld dat je in plaats van geraffineerde suikers ook prima dadels als zoetmiddel kunt gebruiken? Net zo lekker, maar een stuk gezonder.”

Magazine
Het grote assortiment alternatieve ingrediënten kan voor nieuwe klanten best overweldigend zijn, merkt Schraverus. “Daarom kunnen klanten altijd bij onze medewerkers terecht voor informatie en advies. Ook leuk: ieder kwartaal geven we het magazine Lekker weten uit, waar de lekkerste biologische recepten in staan. Zoals zelfgemaakte ontbijtkoek of bananenbrood, een absolute aanrader.”

bijdrage van Marlous Brand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen