Primera Nijkerk winkel van NIX

Foto: rechtenvrij

Wie van de drie is 25 jaar? Deze vraag stond gisteren centraal bij Primera aan het Veerlaat.

De ‘Tour van NIX’ deed de zaak van de heer van Leeuwen aan waar op dat moment Marjan Visser en Mirjam Leistra in de winkel stonden. “Ineens stond een team van NIX18 hier in de winkel om samen met mijn klanten de levende leeftijdsquiz te spelen. We moesten inschatten wie van de drie 25 jaar was. Dat blijft lastig, want rimpels hebben die jongens en meiden nog niet.” De Tour van Nix is een initiatief van de samenwerkende tabaks- en gemakswinkels, waarmee aangesloten wordt op de landelijke NIX18-campagne: geen alcohol en tabak onder de 18.

Visser en Leistra waren best trots dat ze goed hadden ingeschat dat Astrid de 25-jarige was. Daarmee verdiende ze de oorkonde ‘Winkel van NIX’.

Bij Primera Nijkerk vragen medewerkers altijd naar een ID als zij er niet zeker van zijn of een jongere die tabak wil kopen al 25 is. “Zo voorkomen we dat we onbedoeld toch sigaretten verkopen aan iemand die nog geen 18 is,” vervolgen beiden. “Wij vinden het belangrijk dat jongeren onder de 18 niet roken en willen natuurlijk ook geen boete riskeren. Die kan wel oplopen tot 4.500 euro.”

Marjan Visser en Mirjam Leistra hangen met trots hun oorkonde ‘Winkel van NIX’ op. Ze zijn overigens niet de enige die werd verrast door de Tour van NIX. Ook onder andere Primera Brundel in Hoogland, Primera Nijkerk en Vivant Verheijen in Utrecht mogen zich sinds deze week ‘Winkel van NIX’ noemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen