Tientallen aangiftes van factuurfraude

Foto: Bert Hiemstra

Diverse Nijkerkse bedrijven zijn in de afgelopen weken het slachtoffer geworden van factuurfraude. Bij de politie zijn inmiddels tientallen aangiftes binnengekomen.

De facturen werden in mei gestolen uit openbare brievenbussen in Nijkerk en Nijkerkerveen. Vermoedelijk gebeurde dat door criminelen die zich vermomd hadden als PostNL-medewerker. Nadat het rekeningnummer op de factuur is aangepast, zijn de facturen opnieuw gepost. Klanten maakten hierdoor het openstaande bedrag open naar het verkeerde rekeningnummer. Het onderzoek naar de fraude loopt nog. De politie kon bij het ter perse gaan van dit artikel ondanks herhaaldelijke verzoeken nog niet inhoudelijk reageren op het onderzoek. Lees op de site van Business in Nijkerk het interview met gedupeerde Heinz Roz (Decorette)

2016-03-09 lees verder bin

Cor Wander (Inkstation) op Linkedin reageerde:”Ook mee te maken gehad met een nieuwe leverancier. Zijn gegevens stonden dan ook niet in het adressenboek van onze bank ( zal je net zien ). Nu zijn wij als klant verantwoordelijk voor de juiste gegevens op de factuur van de leverancier…… best bijzonder. “

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen