Eén hectare bedrijfsterrein verkocht

v.l.n.r.: Gert-Jan de Lange, Tim Kollen, Theo Tolboom, Patricia van Loozen,
Foto:

Uniek in Nijkerk: De Lange Bouw & Ontwikkeling B.V. bouwt een pand dat het logistieke proces volgt van ITEQ Industries

Wethouder Patricia van Loozen heeft op donderdag 16 maart in aanwezigheid met de toekomstige gebruikers de heren Tim Kollen en Theo Tolboom (directie ITEQ Industries) een koopovereenkomst getekend met Evert en Gert-Jan De Lange (directie De Lange Bouw & Ontwikkeling B.V. / Bouw & Ontwikkeling Evert de Lange B.V.) Laatstgenoemde partijen zijn betrokken als ontwikkelaar van het nieuwbouwproject en zijn verantwoordelijk voor de realisatie. ITEQ Industris gaat het pand betrekken en verhuist van Amersfoort naar Nijkerk.

De Lange Bouw & Ontwikkeling bv

Huisvesting is méér dan een voorwaarde om te kunnen ondernemen. Het is een deel van de uitstraling van een bedrijf en kan zelfs bepalend zijn voor het rendement van een bedrijf. De Lange Bouw & Ontwikkeling B.V. bouwt en verhuurt bedrijfspanden aan ondernemers, waarbij maatwerk en duurzaamheid een belangrijke rol spelen.

ITEQ Industries

ITEQ Industries is een snelgroeiende en dynamische toeleverancier van monodelen en behuizingen, gespecialiseerd in fijnmechanische plaatbewerking. Met co-engineering, inzet van hig-tech productiesystemen en hoogwaardige assemblagemogelijkheden biedt ITEQ Industries een breed dienstenpakket, waarmee ITEQ Industries een grote klantenkring heeft opgebouwd bijvoorbeeld in de machine- en apparatenbouw, elektronica, railway, agro en food- , medische industrie en de halfgeleiderindustrie.

Nijkerk ideale uitvalbasis

Waarom is er gekozen voor de gemeente Nijkerk? Theo Tolboom geeft aan: “De logistiek is goed, de centrale ligging is ook nog steeds goed. Daarnaast is de bereikbaarheid vanaf de A28, vlakbij de afslag Amersfoort-Vasthorst en Klaverblad Hoevelaken zeer goed. De locatie is een ideale uitvalbasis om onze klanten in Nederland en Duitsland te bedienen. Ook voor leveranciers om snel goederen te bezorgen is de ligging goed op enkele honderden meters vanaf de afrit van de snelweg. De verbinding met Amersfoort is perfect voor het personeel dat op de fiets komt, omdat het fietspad uit zowel Nijkerk als Amersfoort direct bij het nieuwe pand uitkomt. Centraler dan in Nijkerk kun je niet zitten.”

Wethouder Patricia van Loozen beschouwt de komst van ITEQ Industries als een impuls voor de Nijkerkse economie. “De komst van ITEQ naar De Flier geeft aan dat het bedrijventerrein door de strategische ligging ook een aantrekkingskracht heeft voor bedrijven van buiten Nijkerk. De economie trekt aan. Dat is goed voor de ondernemers en goed voor de werkgelegenheid in onze gemeente. Ik heet ITEQ Industries uit Amersfoort dan ook van harte welkom in Nijkerk!”

Ambities ITEQ Industries

Een nieuwbouw van deze omvang gaat niet zonder ambities voor de toekomt. Ambitieus vertelt Tim Kollen: “Ons doel is een verdubbeling van de omzet in de komende 5 jaar voor de hele ITEQ groep. Dat willen we realiseren met een personeelsgroei van 20-30%. Dat is ambitieus maar wel realistisch. We zien een toename van steeds meer orders op afroep en steeds kleinere productiebadges. Daar is meer ruimte voor nodig.”

Bedrijventerrein De Flier

Op bedrijventerrein De Flier zijn nog voldoende mogelijkheden voor de bouw van bedrijfspanden. De gemeente staat altijd open voor gesprek met bedrijven, die interesse hebben voor ontwikkeling van één of meerdere kavels op De Flier of op andere bedrijfsterreinen. Meer informatie is te vinden op de website www.nijkerka28.nl.

Reacties