Aanbieders van de zorg zijn bekend

Voor 2015 hebben de zorgaanbieders de contracten met de gemeente ondertekend. Het gaat hierbij om Hulp bij het huishouden, Wmo (inclusief de nieuwe AWBZ-taken) en de inzet van medewerkers in de gebiedsteams. 

nkele kleinere aanbieders hebben besloten om hun cliënten naar collega aanbieders over te zetten. De ondersteuning is voor alle inwoners voor 2015 gewaarborgd.  
Afspraken gemaakt in contracten
Het aantal zorgaanbieders, die Hulp bij het huishouden bieden, is gestegen van 4 naar 8 aanbieders. 
Voor de Wmo-taken ‘Begeleiding’ en ‘Dagbesteding’ is uiteindelijk met 31 aanbieders een contract ‘Niet Algemeen Toegankelijk’ afgesloten. Dit betekent dat iemand alleen via een verwijzing, door de huisarts en/of een lid van een gebiedsteam, van deze zorg gebruik kunnen maken. Door de bezuinigingen door het Rijk zijn er met de aanbieders afspraken gemaakt om te werken met lagere budgetten. 
Bestuurlijk aanbesteden
In Nijkerk is de inkoop van de zorg via een openbaar en transparant proces van Bestuurlijk aanbesteden uitgevoerd. In overlegtafels met vertegenwoordigers van de zorgaanbieders is het proces in goede harmonie doorlopen. Daarbij is over en weer inhoudelijk kritisch met elkaar meegedacht. Het voordeel van de Nijkerkse manier van inkopen is dat een nieuwe aanbieder zich altijd bij de gemeente kan aanmelden. Voorwaarde om mee te kunnen doen is wel dat zij voldoet aan de kwaliteitsvoorwaarden en zowel het Basiscontract als de bijbehorende deelovereenkomst ondertekent. Voor inwoners betekent dit dat zij bij de hun gewenste aanbieder zorg kunnen krijgen. 
Hiermee kunnen mensen optimaal gebruik maken van hun mogelijkheden en blijven zij verantwoordelijk voor hun eigen leven.
AWBZ aanbieders
AB Het Spectrum
Amaris Arkemheen
Ambulante Hulpverlening Midden Nederland
Amerpoort
Beweging 3.0
Stichting Breder
Careander 
Coöperatieve vereniging Boer en Zorg (oa. Harcohof Zorgkwekerij, Ruchame Zorg, Vereniging Bezig, Zorgboerderij Tinteler)
Eleos
Factor Thuis
Fortius Fysiotherapie
GGZ Centraal
s Heerenloo 
Icare
Interakt Contour
JP van de Bent 
Kwintes
Leger des Heils
Lelie zorggroep
Ons bedrijf Barneveld
Privazorg
Professionals in NAH
Rozelaar 
RST Zorgverleners Veenendaal
Stichting Arta
Stichting Philadelphia zorg
Sustvarius
Thuiszorg van Oranje
Timon
TSN
Zorggroep ENA 
 
Wmo: hulp bij huishouden 
Amaris Zorggroep
Agathos/ Lelie Zorggroep
De Nieuwe Zorg Thuis
Factor Thuis
TSN
T-Zorg
RST (hh)
Zorgkompas (hh)
Dit is een bericht van de gemeente
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen