Corlaer College Excellent

Foto: Corlaer College

Vandaag is aan het Corlaer College het predicaat Excellente School toegekend. Voor de havo is het de derde keer dat het predicaat wordt uitgereikt, voor het atheneum is dit de eerste keer.

Met dit predicaat wil de overheid zeer goed presterende scholen de maatschappelijke zichtbaarheid en waardering geven die ze verdienen. Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Zij dagen andere scholen uit om de lat ook hoog te leggen en dit predicaat te bemachtigen.

Het Corlaer College is erg blij met het behaalde predicaat: een prachtige waardering voor het harde werken van leerlingen en medewerkers. Tegelijkertijd realiseert de school zich ook dat het in het onderwijs niet alleen gaat om een Excellentie predicaat en goede cijfers in de ranglijsten. De school ziet deze zaken vooral als een aanmoediging om in alle afdelingen door te gaan met het vormgeven van onderwijs dat het beste uit leerlingen naar boven haalt. Individuele talentontwikkeling is in alle afdelingen van de school dan ook een belangrijk aandachtspunt.

Innovatief onderwijs
De atheneum/havo-afdeling van het Corlaer College werkt met een innovatief onderwijsconcept en weet hiermee al meerdere jaren uitstekende resultaten neer te zetten. De slagingspercentages zijn hoog en variëren de laatste vijf jaar tussen de 98 en 100%. Ouders en leerlingen tonen zich tevreden in de onderzoeken die jaarlijks door de school zelf gehouden worden en de leerlingen van het Corlaer College doen het uitstekend in het vervolgonderwijs.

Maatschappelijke betrokkenheid
Het innovatieve project Expeditie Corlaer is in Nijkerk en omstreken bekend. Teams van leerlingen uit alle afdelingen zetten zich in het kader van dit project in voor een maatschappelijk doel, zowel in Nederland als in het buitenland. De school geeft hiermee vorm aan de belangrijke opdracht om burgerschap bij leerlingen te bevorderen. Leerlingen groeien hierdoor in hun vaardigheden en geven hiermee vorm aan hun maatschappelijke betrokkenheid, een belangrijke doelstelling vanuit de Christelijke visie van de school.

Leerlingen voorbereiden op 21ste eeuw
De school wil leerlingen voorbereiden op de 21e eeuw door de focus niet alleen te leggen op kennis maar zeker ook op vaardigheden. De school biedt leerlingen richting, ruimte en ruggensteun: zonder richting kan er niet geleerd worden, zonder ruimte ontstaat er geen relatie tussen docent en leerling en een steuntje in de rug kan iedere leerling wel gebruiken. Op het Corlaer College verwerven leerlingen competenties niet alleen om succesvol te zijn bij hun examen maar ook in hun verdere leven.

Leerpleinen
De leerlingen van het Corlaer College werken afwisselend op leerpleinen en in de klas. Hierdoor ontwikkelen zij tijdens hun schoolloopbaan een grote zelfstandigheid. Docenten en lesassistenten helpen de leerlingen met het plannen en organiseren van hun werk. Het chromebook dat de leerlingen direct in klas 1 krijgen, is een goed middel om gedifferentieerd les te geven. Leerlingen kunnen in hun eigen tempo werken en krijgen daarbij ondersteuning van de docent.

Betere kwaliteit van het onderwijs
Het erkennen en waarderen van excellente scholen maakt deel uit van de actieplannen van de minister van onderwijs en wetenschappen. Het onderwijsveld wordt aangezet tot verhoging van de prestaties van leerlingen, verbetering van onderwijskwaliteit en vergroting van de professionaliteit van docenten en schoolleiders. Excellente scholen krijgen van de minister ook ruimte om binnen bepaalde kaders te experimenteren met onderwijskundige zaken die de kwaliteit van het onderwijs verhogen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen