Binnenstad wordt opgeknapt

Foto:

De gemeenteraad staat achter het Beeldkwaliteitsplan Binnenstad. Daar was donderdagavond in de commissie nauwelijks discussie over.

De raad zal het plan eind februari zonder debat aannemen.

De wensen van bewoners, bestuurders en winkeliers ten aanzien van de inrichting zijn divers. Dus zijn straten en pleinen voorzien van allerlei meubilair zoals banken, bloembakken, afvalbakken en fietsklemmen. Dit heeft ertoe geleid dat er op veel plaatsen een rommelig beeld is ontstaan. In de hoofdwinkelstraten wordt het beeld bepaald door anoniem vormgegeven winkelpuien en schreeuwerige reclame. Daar gaat nu met dit plan verandering in komen.

De partijen hadden hier en daar nog wel wat kanttekeningen. Zo vroeg het CDA zich af, of het plan voldoende gedragen wordt door ondernemers. Wethouder Van Veelen reageerde, dat het plan uitgebreid besproken is met het Platform Binnenstad en dat dat platform een geode vertegenwoordiging is van alle betrokken partijen in de binnenstad. Wethouder Van loozen onderstreepte dat nog maar eens, toen het ging voer het opknappen van gevels. Daarover komt binnenkort een overleg met vastgoedeigenaren en ook binnen de BIZ is het onderwerp van gesprek. Bovendien wilde Van Veelen wel onderzoeken, of Nijekrk er weer een fonds voor kan open stellen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen