Flevo H1 overwintert in subtop 

In de laatste wedstrijd van het jaar heeft het hoogste herenteam van Flevo een zwaarbevochten overwinning behaald op de heren van De Reuring uit Langedijk.

Na de voorbespreking van coach De Groot werd duidelijk dat het zeker geen makkelijk karwij zou worden, om winst de behalen tegen het laagst geplaatste team uit de competitie. Dat bleek wel uit de uitslagen tegen andere teams uit de top, die maar nipt werden verloren door De Reuring.
In het eerste kwart van de wedstrijd bleef de teller lang op 0-0. Stefan den Boer opende in de slotfase van het partje de score. Deze voorsprong werd verdubbeld door Arnoud Haandrikman. Echter kon De Reuring 2 seconden voor tijd de aansluitingstreffer maken uit een makkelijk gegeven strafworp. Stand 2-1.
In het tweede kwart kwamen de bezoekers snel langszij. Ook liep Flevo weer snel uit, door een doelpunt van nogmaals Stefan den Boer, die snoeihard van dichtbij boven het hoofd van de keeper gooide: onhoudbaar. Na dit doelpunt kreeg De Reuring een grote kans op de gelijkmaker. Van dichtbij werd de bal echter gestopt door keeper Ramon den Boer. De spelers van De Reuring trachtten echter 3 keer uit de rebound alsnog te scoren. Na 4 reddingen van dichtbij was de bal echter klem gepakt door de keeper en kon Flevo weer aanvallen. Er werd weer uitgelopen door een doelpunt van Bas Oosting. Er kon door de heren van Flevo echter niet worden voorkomen dat de aansluitingstreffer weer werd gemaakt. Stand 4-3.
Met als advies voor Flevo om te blijven bewegen. De Reuring werd merkbaar vermoeider, met als gevolg dat de wedstrijd fysieker zou worden. Echter, door nalatig fluiten van de scheidsrechters, die bij de vele fysieke overtredingen door lieten spelen, kon Flevo echter geen gebruik maken van de superieure conditie. Op een gegeven werden de overtredingen zo erg, dat Bas Oosting de wedstrijd niet heeft kunnen uitspelen wegens oogletsel. Aan beide kanten werd veel gescoord, terwijl Flevo de betere kansen creëerde. Er werd zelfs nog een strafworp gemist. Zo liet Flevo de kans liggen om tot een veilige afstand uit te lopen. Stand 8-6.
Aan het einde van het derde partje bleek echter wel dat de kans daar was om verder uit te lopen. En dat gebeurde ook. Weer werd een strafworp gegeven aan Flevo. Deze werd benut door Diederik de Bruin. Na dit doelpunt was het gedaan. Een domper op de wedstrijd was echter dat er weer een grove overtreding werd gemaakt door een speler van De Reuring. Deze keer was Stefan den Boer het haasje. Hij moest het water uit met een bloedende neus. Dit was echter een laatste stuiptrekking van De Reuring, want door goede zwemacties van onder andere Richard Deuzeman kon Flevo uiteindelijk toch nog verder uitlopen. Eindstand 14-8.
Door de overwinning op De Reuring, blijft Flevo H1 gedurende de winterstop in de subtop, en kan er weer naar boven worden gekeken. Na de winterstop zal Flevo het opnemen tegen de ongeslagen koploper van de competitie, maar ook tegen deze tegenstander is een goed resultaat mogelijk.
bijdrage van Ramon den Boer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen