Uitbreiding Zuidwal volgend jaar zomer klaar (video)

Al een week zijn ze bij de Zuidwal bezig om 27.000 kubieke meter zand uit te graven. Dat kan na 8 jaar voorbereiding. De eerste plannen lagen er al meer dan 30 jaar geleden.

Uiteindelijk komen er rond de 100 ligplaatsen bij en komen er ook meer faciliteiten voor passanten.  Dat kan allemaal, omdat alle papieren in orde zijn. Soms zijn dat hele boekwerken, zo telt één van dezes vergunningen (bestemmingsplan) meer dan 1300 pagina’s.
2016-06-06 zuidwal groot 03

 

Ely Hackmann sprak projectleider Niek Visscher, dagelijks omringd door een bouwteam, dat van ’s morgens tot ’s avonds in de weer is. Zonder deze en nog veel meer vrijwilligers zou de Zuidwal het project niet kunnen waarmaken.

De uitbreiding van de haven is hard nodig want er is een lange wachtlijst. Daar staan rond de 100 namen op en die lijst breidst dagelijks weer uit, nu booteigenaren horen, dat de uitbreiding van de haven er aan komt. De officiële opening staat gepland 5 november.

2016-06-06 zuidwal groot 01

Projectleider Niek Visscher wordt bijgestaan door Rein Koudijs en Herke Meersma als bouwdirectie en de havencommissarissen Kees Kraaijema en Binne Roorda. Met oud-voorzitter Martin Thies is Visscher verantwoordelijk voor al het papierwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen