Politieke vragen over huishoudelijke hulp

Foto: Arjen Gerritsma

De aanvraag voor Huishoudelijke Hulp gaat veranderen. De gemeente bereidt een nieuw protocol voor. Doddema (CU-SGP) had er vragen over gesteld. Het college antwoordde schriftelijk, maar dat leverde nog eens twaalf vragen van de politica op.

Zo vroeg Doddema nog maar eens, wat de cliënten van de veranderingen gaan merken. Wethouder Klein: “We gaan met alle cliënten weer keukentafelgesprekken aan.” Dat gebeurt volgens een nieuw protocol en dat  kan er toe leiden, dat er soms meer uren geïndiceerd worden. Voor de aanbieders van de zorg verandert vooral  de facturering aan de gemeente. Het wordt weer “uurtje factuurtje”, aldus de wethouder.

Intussen is er onrust bij de cliënten. Dat merkt de wethouder aan mailtjes aan telefoontjes, die ze krijgt over de veranderingen. Die onrust komt voort uit onzekerheid. En die onzekerheid is precies de reden om pro-actief te handelen. Op zich een beetje merkwaardig, want de raad moet de door de raad voor te stellen veranderingen nog goedkeuren. Dat gebeurt 22 september in de gemeenteraad.. Zo lang wilde de wethouder niet wachten.

Doddema wilde graag een debat, maar dat gaat niet in het vragenuurtje van de gemeenteraad. Daarom heeft ze namens haar fractie en het CDA een spoeddebat aangevraagd voor maandag. Wordt dus vervolgd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen