Nieuwe Huis van de Stad op plek dependance

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Het nieuwe Huis van de Stad in Nijkerk moet komen op de plek van de huidige dependance van het stadhuis aan de Kolkstraat. dat schrijft Wijnand Kooijmans in De Stad Nijkerk

Renovatie van het huidige gebouw levert geen bijdrage aan de versterking van de binnenstad. Het monumentale deel van het stadhuis moet wel behouden blijven met het liefst meer uitstraling en een toegankelijk karakter, vindt Hiltjo Graafland.

Grote voordeel van de gepresenteerde plannen voor de Havenkom en het Kerkplein noemt Hiltjo Graafland van de werkgroep Binnenstad dat het tot stand is gekomen in samenwerking tussen de werkgroep en de gemeente. Hierdoor is er ook een grote samenhang tussen de plannen en bestaat er een breed draagvlak. De presentatie in gebouw De Schakel werd bijgewoond door ruim honderd bezoekers die zich in het algemeen lovend uitlieten over de gemaakte keuzes.

In januari neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit over de plannen, streven is dat in maart de gemeenteraad ook het fiat geeft aan de plannen.

De Havenkom moet in de toekomst iets gaan toevoegen aan de aantrekkelijkheid van de binnenstad. Het oude stadhuis moet daarin een belangrijke rol gaan spelen, bijvoorbeeld door hierin een restaurant te vestigen. Trouwen op deze plek moet een optie blijven, zoals ook het college hier de vergaderingen moet kunnen blijven houden. Het Kerkplein wordt meer geschikt gevonden voor de bouw van woningen.

De bouw van een nieuw Huis van de Stad past binnen de financiƫle middelen die binnen de gemeente Nijkerk hiervoor aanwezig zijn, zo wordt geconcludeerd.

Dossier: Samen aan zet
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen