Bye, bye, Kloosterstraat, welkom terug Rondje Nijkerk

In het diepste geheim wordt gewerkt aan een geniaal publieksmanagementmasterplan voor de binnenstad: de herstelling van “Het Rondje Nijkerk”. Om dit te realiseren is afsluiting van de Kloosterstraat stap 1.

Of het plan is dat we niet meer mogen fietsen door de Kloosterstraat, of ook niet meer mogen lopen weet ik niet. Komt er misschien een hek te staan of een BOA? “Wat is de reden dat u de Kloosterstraat wilt betreden?”, zegt de BOA dan. En dat je dan met bewijsmateriaal moet komen. Ik heb geen idee, heb het gewoon van horen zeggen tijdens een rondje Nijkerk. Oh nee, Het Rondje Nijkerk bestaat al lang niet meer, vindt men. Heb ik het dan opgevangen na een rondje in een café? Of gewoon toen ik ergens rondliep? Waarom zeggen ze eigenlijk dat Het Rondje Nijkerk hersteld moet worden terwijl het, volgens mij, nooit weggeweest is? En wat is er zo ronduit geweldig aan Dat Rondje Nijkerk? Hoe bijzonder is het? 
Een rondje doen
Waar ik ook woonde… In elke plaats zeiden ze wel: “even een rondje doen”. Gewoon, even naar de bakker of een cadeautje voor een feestje kopen en daarna even neuzen voor de laatste mode. Dat is heus niet alleen in Nijkerk zo maar overal. In Groningen, Friesland, in het zuiden van ons land; overal doet dit zich voor bij dorpen en kleine steden. “Een rondje …..vul maar willekeurig dorp of stadje in….. doen”. Niets bijzonders aan. Feit is dat een “een rondje doen” nét even wat meer is dan alleen doelgericht naar een winkel gaan omdat je daar iets moet halen. Je neemt wat meer tijd en je ziet wel waar je belandt. Dát is een rondje doen. Belangrijk: we kiezen zelf welke winkel we wel of niet binnenstappen op basis van het assortiment en de uitstraling van de winkel en hoe onze pet die dag staat. 
2014-34
Welkom terug van weggeweest
Zou het zo zijn dat we winkels die we nu overslaan tijdens ons rondje – dat nu blijkbaar Geen Rondje Nijkerk meer is – straks wel binnenstappen omdat ze er weer bij horen? “Welkom terug van weggeweest in Mijn Rondje Nijkerk! Met plezier kom ik nu bij je kopen!” Ik denk het niet. Maar goed, ik ben geen mobiliteitsplanner, shopmarketingspecialist of stadsmanagementexpert. Ik ben maar een gewone burger. Een gewone burger die erop vertrouwt dat er natuurlijk een enthousiaste werkgroep is die vast al tijden bezig is met gefundeerd onderzoek, enquêtes en beleidsplannen. Want dit gerucht doet echt niet zomaar de ronde.
Marcelle houdt zich bezig met communicatie en PR met Commuwise en samen met Monique van Rooyen startte ze Effect&zo. Ze adviseert over (social) media, online communicatie/PR en schrijft (web)teksten. In Nijkerk organiseert ze maandelijks de Open Coffee en naast lokale initiatieven zet ze haar tijd ook in voor de internationale missie van Morning Tears: het helpen van kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten of ter dood veroordeeld zijn.
LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Iris Nieuwenhuis, Marcelle Warringa, Monique van Rooyen – Staal en Wendy Traa bezig houdt.  
Elke maandag een nieuwe column online.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen