Frank van der Heijden één van auteurs van “Waar verstop ik het lijk?”

Foto:

Zaterdag 9 maart vond de eerste Thrillerdag van Godijn Publishing plaats, de uitgever van schrijver Frank van der Heijden uit Hoevelaken.

Ter gelegenheid van deze dag is het plan ontstaan om samen met negen collega schrijvers een thriller te schrijven. De titel is al bekend: “Waar verstop ik het lijk?”

De methode

Samen met negen andere ervaren schrijvers is “Waar verstop ik het lijk” tot stand gekomen. Het is een thriller geworden met hier en daar een komische ondertoon.”Dit was voor mij en de voor meeste andere schrijvers de eerste keer dat we aan een dergelijk project schreven. Iemand van ons bedacht een verhaallijn met daarbij een best wel krappe planning.” Daarna was ieder van ons verantwoordelijk voor het schrijven van een hoofdstuk.’

Veel tijd om zich te beraden op het schrijven hadden de auteurs niet. Ieder kreeg slechts vier dagen voor zo’n 5000 woorden. Niet veel als je bedenkt dat je als schrijver niet precies weet wat je voorganger heeft geschreven. Een van de belangrijkste aspecten was het goed in de gaten houden van de consistentie.

Wat er in de vorige hoofdstukken gebeurt, moet goed aansluiten op het nieuw te schrijven vervolg. ‘Het was spannend om te zien wat je voorganger geschreven had, om je vervolgens te beraden op welke wijze je het verhaal kon vervolgen. En dat alles in slechts vier dagen.’

De inhoud

Het is de schrijvers gelukt om een spannende thriller samen te stellen binnen de gestelde deadline.
In het boek, dat speelt in de omgeving van Rotterdam, draait het om een criminele bende. Als er een dode te betreuren valt, zit de verantwoordelijke persoon met het lijk.
Waar blijft hij daarmee? Dat is het begin van een reeks spannende gebeurtenissen.

Het boek is te koop in iedere boekhandel:
Uitgeverij Godijn Publishing, paperback ISBN : 9789464641905 – Ebook ISBN : 9789464641912

Eerder publiceerde Van dr Heijden de avontuurlijke roman “Angstkonijn” en afgelopen november is de thriller “Het Alexandriet effect” verschenen. Beide boeken zijn gepresenteerd in de bibliotheek van Nijkerk. Eind dit jaar wordt zijn nieuwe thriller “Deigmail” verwacht.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen