CDA stelt vragen over vestigingsklimaat huisartsen

Foto:

Uit onderzoek van de Landelijke Huisartsenvereniging blijkt dat 77% van alle huisartsen nadelen ondervindt door ruimtegebrek.

Het CDA deed navraag bij praktijken in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. De conclusie: ook in onze gemeente zijn er zorgen onder huisartsen over de beschikbare ruimte.

CDA-raadslid Pam van de Weijer-Feuerstein: “Nijkerk groeit en dat is natuurlijk prachtig. Maar het meegroeien van het aantal huisartsen in onze gemeente is daarbij wel belangrijk. Het waarborgen van goede zorg in onze gemeente vindt het CDA waardevol. De huisarts en praktijkondersteuners zijn een belangrijke schakel. Een betrouwbaar zorgcontact, dicht bij de mensen. Toch staat het vestigingsklimaat van huisartsen onder druk. In twee praktijken is er al sprake van een patiëntenstop. Daarom hebben wij het college hierover schriftelijke vragen gesteld.’’

Het CDA vraagt onder andere of de gemeente op dit moment initiatieven onderneemt om een positief vestigingsklimaat voor huisartsen te bevorderen en of het college bereid is om het vestigingsklimaat van huisartsenpraktijken op te nemen in de toekomstige woon-zorgvisie.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen