U kunt meedoen aan het Hoevelakens Dictee

Foto:

Op zaterdag 17 november organiseert de jubilerende Stichting Historisch Hoeflake in het kader van haar 25-jarig bestaan een Hoevelakens Dictee in dorpscentrum De Stuw.

Het dictee, waarvoor geïnteresseerde Hoevelakers zich kunnen inschrijven, wordt voorgelezen door dorpsgenoot Harmen Siezen.

Op zaterdagochtend om 10.00 uur wordt het startsein voor het dictee gegeven. De resultaten van de deelnemers worden getoetst door een deskundige jury en dezelfde ochtend nog worden de winnaars bekend gemaakt en de daarbij behorende prijzen uitgereikt.

De deelnemers aan het Hoevelakens Dictee kunnen tijdens het nakijken van de gemaakte dictees in De Stuw meteen kennisnemen van wat de oproep heeft opgeleverd om foto’s met een begeleidend tekstje in het kader van de jubileumactie Mijn Hoevelaken in te sturen.
De uitslag van het dictee wordt rond de klok van 12 die ochtend bekend gemaakt. Ook kunnen dan de winnaars van de door Historisch Hoeflake georganiseerde Puzzeltocht voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen hun prijs in ontvangst komen nemen.

Wie zich wil opgeven voor deelname aan het Hoevelakens Dictee 2018 kan dat tot donderdag 15 november digitaal doen via de contactbutton van www.historischhoeflake.nl of telefonisch bij Nettie van Doorn, (033) 253 66 90.
Er kunnen 50 mensen meedoen. Wie het eerst komt, het eerst maalt…

Het Hoevelakens Dictee wordt – net als vijf jaar geleden onder auspiciën van Volksuniversiteit Hoevelaken – geschreven door dorpsgenoot Nettie van Doorn en heeft qua inhoud een Hoevelakens karakter. In 2013 ging dat zo

De stichting Historisch Hoeflake organiseert het dictee in De Stuw, een dag nadat daar ’s avonds een lezing wordt gegeven door Aart Veldhuizen over Hoevelakens Buitengoed Huize Weldam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen