Ateliers op de SvdO

Vandaag werden er op de SvdO (Schimmelpenninck van der Oyeschool) weer Ateliers georganiseerd.

Ateliers: een nieuw leerconcept

De Ateliers zijn een relatief nieuw concept op de SvdO. Daarmee wil de school kinderen in aanmerking laten komen met andere, meer ervaringsgerichte, vormen van leren. Kinderen uit groep 4 t/m 8 gaan in groepjes, geclusterd op interesse, samenwerken op allerlei gebied. Niet alleen op school, maar ook daarbuiten. Zo ging een groep aan de slag voor Albert Heijn en een andere groep ging naar AutoHam. Zo leren kinderen dat school en ‘schoolvakken’ niet los staan van al het andere in de wereld en worden de individuele talenten en intrinsieke motivatie van de kinderen aangesproken.

Wat dat inhoudt kunt u bekijken in de fotoserie, die Ely Hackmann maakte.

Samen werken

Tegelijkertijd zoekt de school middels de Ateliers samenwerking met ouders, ondernemers en allerlei andere participanten in en om de school. Voor ondernemers zijn de Ateliers een mooie gelegenheid te participeren met de bevolking van Hoevelaken, wat – volgens Saskia de Boer – commercieel natuurlijk ook interessant kan zijn. Op deze manier is het doel een win-win situatie te creëren.

Het programma

In de komende ronde staat er weer van alles op het programma: van Kickboxen tot handlettering, van de autosloperij tot de supermarkt. Er valt weer van alles te leren, ontdekken en beleven in en rond de school.
De Ateliers worden twee keer per schooljaar georganiseerd en duren twee dagdelen. De volgende zijn op 16 maart aanstaande. Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met [email protected], of [email protected]

Reacties