Partij Nijkerk houdt na 16 jaar op te bestaan

Foto:

Na 16 jaar lokale politiek hebben de leden van Partij Nijkerk op 8 juli j.l. gestemd tot ontbinding van de partij. De fractie van Lokaal Belang zal tot de verkiezingen in de huidige formatie doorgaan.

Tijdens een besloten buitengewone ledenvergadering op 8 juli jl. hebben de leden van Partij Nijkerk een stemming gehouden tot het ontbinden van Partij Nijkerk. Met een ruime meerderheid is deze stemming aangenomen en is Partij Nijkerk per 8 juli 2013 ontbonden. Voornaamste reden, is de intentie om te kijken of er een nieuwe sterke lokale partij kan worden opgericht, waarin het gedachtegoed van Partij Nijkerk op sterke wijze kan worden voortgedragen,aldus de partij in liquidatie in een persbericht. 
‘ Uiteraard doet het pijn dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Partij Nijkerk is een partij waar we met zoveel hart en ziel aan hebben gewerkt en waar we enorm veel mee bereikt hebben. Helaas zijn we ook realistisch genoeg om te beseffen dat we het, in deze moeilijke tijden, op deze manier niet sterk genoeg de verkiezingen van 2014 in kunnen gaan, hiervoor is meer nodig en helaas is dat er niet.’ Aldus Aart Klompenhouwer, fractievoorzitter Lokaal Belang en lid van het eerste moment. 
raad-klompemhouwer
Hij vervolgt: ‘ Als fractie Lokaal Belang zullen wij onze taken echter blijven vervullen tot de verkiezingen. Het ontbinden van Partij Nijkerk betekend niet per definitie het einde van de lokale politiek. Inmiddels zijn er gesprekken met andere lokale partijen om te kijken of we kunnen komen tot een nieuwe sterke lokale politieke partij. Wat de toekomst voor Ries en mij gaat brengen weten we nog niet, maar de lokale Nijkerkse politiek zit bij ons als bij de leden van Partij Nijkerk in het hart.’ 
Partij Nijkerk beschikte over een saldo. Een groot deel van dit saldo zal worden geschonken en verdeeld onder 12 lokale goede doelen uit de gemeente Nijkerk. Verder zal er nu gestart worden met de verdere afhandelingen van de ontbinding. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen