Zomerconcert Concordia met feestelijk tintje

Muziekvereniging Concordia repeteerde vorige week woensdag voor het laatst voor de vakantiestop en gaf zoals gebruikelijk die avond een zomerconcert. Het werd een concert met een feestelijk tintje: 4 jubilerende leden en 4 geslaagde leerlingen werden in het zonnetje gezet.

Ondanks de donkere lucht en de druppels die een uurtje voor het concert nog vielen werd het concert buiten op het plein van Dorpshuis Concordia gegeven. Ook het publiek had zich niet door de bewolking laten weerhouden en was in ruime mate aanwezig. Al vroeg kwamen de eerste bezoekers het plein op waar ze door Concordialeden welkom werden geheten met een kopje koffie.
De aanwezigen werden welkom geheten door bestuurslid Mathias van Veen. Speciale aandacht werd gevraagd voor Wim van Rijn. Al jarenlang verzorgt hij trouw het oude papier, een belangrijke inkomsten bron voor Concordia. Daarnaast verricht hij diverse hand- en spandiensten en komt trouw elke woensdagavond naar de repetitie om daar een kopje koffie mee te drinken. Van Veen lichtte toe dat Wim er vaak erg druk mee is en dat Concordia erg blij met hem is. Als blijk van waardering werd hem dan ook een leuke attentie aangeboden.
Het fanfareorkest o.l.v. dirigent Bert Nellestijn, de malletband o.l.v. instructeur/dirigent Bert Bakker en de majorettes o.l.v. instructrice Alma Schurink brachten elkaar afwisselend een gevarieerd programma van bekende nummers en verschillende optredens. 
Bijzonder was een verrassingsoptreden van enkele jeugdleden met hun aanhang. Onder leiding van tambour-maître Dennis ter Beek werd, gebruik makend van kopjes, lepeltjes en bekers een aantal pittige ritmes getikt waarbij deze alternatieve slagwerkattributen steeds van eigenaar wisselden. Een combinatie van ritmiek en behendigheid en daarmee een leuke act die door het publiek erg gewaardeerd werd.
Tijdens het programma werd twee keer stilgestaan bij een bijzondere gelegenheid: de uitreiking van het 4 verenigingsdiploma’s en de huldiging van een viertal jubilarissen. Thomas van Veen (tenorsax), Rick Bouw (trompet), Jacqueline van Veen (trombone) en Mathias van Veen (Bes-bas) ontvingen van docent Frits Kleinhans en opleidingscoördinator Henk Kas het verenigingsdiploma voor de opleiding tot A-niveau. Alle vier hadden zij al eerder het theoriecertificaat gehaald en op zaterdag 29 juni waren ze ook geslaagd voor het praktijkgedeelte. Docent Kleinhans werd daarbij ook bedankt voor zijn inspanningen.
Deze keer waren er vier jubilarissen: Desiree ter Beek (12½ jaar malletband) die helaas niet aanwezig kon zijn,  Anne Felice van Dusschoten (5 jaar majorette) en vader en dochter Henk en Diana Kas (resp. 40 en 12½ jaar fanfare).  Van bestuurslid Mathias van Veen ontvingen zij de bijbehorende jubileumspeld en een bedankje. Daarnaast overhandigde hij Henk Kas een oorkonde als blijk van waardering voor 40 jaar lidmaatschap, waarvan ook een groot aantal jaren als bestuurder. 
Het concert werd door Van Veen afgesloten met een bedankje aan leden en publiek. Hij wenste iedereen een fijne vakantie en nodigde de aanwezigen uit om na afloop van het concert  nog gezellig wat te drinken en na te praten. Samen met familie en vrienden van jubilarissen werd nog een klein feestje gevierd en met de afsluiting van de avond werd ook de zomerstop ingeluid.
Concordia zoekt nog enthousiaste leden en leerlingen om het orkest, de malletband en de majorettegroep aan te vullen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te komen maken op de repetities, die op 28 augustus weer beginnen. Voor meer informatie: http://www.concordia-nijkerkerveen.nl/ 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen